Azahriah menedzsere: Nagyobb a roham, mint az első koncertnél

2023. október 13. – 14:34

Másolás

Vágólapra másolva

„Azt kell mondanom, hogy a második koncertnél még durvább a jegyvásárlási roham, mint amit kedden tapasztaltunk. Ezúttal például a jegyértékesítő rendszer sokkal nagyobb terhelést kapott. Elvileg mindenre felkészültek, de megállásokkal működik csak a rendszer” – jellemezte a pénteki helyzetet Tóth Gergely, az Azahriah-t képviselő Supermanagement vezetője kérdésünkre. Azahriah első Puskás Arénába meghirdetett koncertje már a jegyelővétel napján telt házas lett, így az előadó és menedzsmentje a duplázás mellett döntött. A második dátumra pénteken délelőtt indult meg a jegyárusítás, és úgy tűnik, ma is óriási terhelés éri a jegyértékesítő rendszert, ami csak akadozva bír el az érdeklődő tömeggel.

A Broadway jegyiroda előtt hosszú sor áll pénteken délután – Fotó: Nagy Bálint / Telex
A Broadway jegyiroda előtt hosszú sor áll pénteken délután – Fotó: Nagy Bálint / Telex

Tóth Gergely hozzátette, a jegyértékesítésért nem a Supermanagement felel, azt a Broadway Event kezeli. A jegyirodánál, ahol személyesen lehet jegyet venni, hosszú sorok kígyóznak már reggel óta, az online rendszerük akadozásáról pedig 11 óra előtt nem sokkal egy posztban annyit írtak, hogy műszaki hiba után indítják újra a jegyelővételt.

„A második napra nem volt tervünk, már eleve a második Puskás-koncert lehetősége is nagyon halványan volt meg csak bennünk. Három-négy hónappal ezelőtt még maga a Puskás is akkora falatnak tűnt számunkra, hogy most felér egy mindfuckkal nekünk is az, ami történik” – mondta el Tóth, aki azt is elárulta, szerinte kicsi az esély a triplázásra. Még akkor is, ha a második koncert is telt házas lesz.

„Nem tartom valószínűnek a harmadik Puskás-koncertet, ahhoz már nagyon komoly kompromisszumokra lenne szükség több fél részéről is, hiszen eleve a bepakolásunk egy hetet vesz majd igénybe. Másrészt lehet jobban is néz ki az, ha azt mondjuk, két telt házas Azahriah-koncert lesz a Puskásban, és nem kockáztatunk egy esetleges harmadikkal. Például még a harmadik, budapesti Coldplay-koncert sem telt házas, miközben arra külföldről is sokan érkeznek, míg Azahriah inkább a magyar közönségnek izgalmas.”

Azahriah menedzsmentcégének vezetője azt is elmesélte, hogy az első koncertnél megszabtak egy pontot, ahol már érdemes belevágniuk a duplázásba. „Abban állapodtunk meg, hogy ha 10 óra alatt elkel 40 ezer jegy, akkor megcsináljuk a második koncertet is. Azt tudni kell ehhez, hogy azért húztuk meg ezt a 10 órás határt, mert a koncertekre általában az első napokon nagy az érdeklődés. Telt házas lett volna az Azahriah-koncert akkor is, ha az első nap »csak« 25 ezer jegyet adunk el, csak akkor lassabb, többhetes, hónapos lett volna a folyamat.” A menedzsmentiroda vezetője szerint ha harmadik, Puskásban rendezett koncert nem is lesz, Azahriah nyári programjában majd néhány helyszínt még tudnak nagyobbra cserélni, hogy lehetőleg minél többen eljussanak az előadó fellépéseire.

Kerestük a Broadway Eventet is a témában, amint elérjük őket, frissítjük a cikket.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!