Nekem nem volt más opció az életben, csak az, hogy ez befusson – megjelent az Azahriah-film előzetese

2024. május 6. – 12:04

Másolás

Vágólapra másolva

„Ha már filmet csinálunk, akkor abban én nem akarok látszódni. Nagyon sokszor érzem magam tehetetlennek, de ez alól egyetlen dolog szabadít fel, az a zene. (…) Nekem nem volt más opció az életben, csak az, hogy ez befusson” – mondja a titokzatos Azahriah-film hétfőn megjelent első teaserében Baukó Attila Azahriah. A film annyira titkos volt, hogy egészen április elejéig gyakorlatilag semmit sem lehetett tudni arról, hogy készül, aztán egyszer csak „Mi vagyunk Azahriah” címmel megjelent egy film a Filmforgalmazok.hu oldalon közzétett magyarországi mozis bemutatók friss táblázatában.

A film forgalmazója a Színfolt Film, a műfaja zenés film. A kitűzött premierdátum november 28-a. A teaser ennyire konkrét dátumot nem jelöl meg, csak azt írják: novembertől lesz a mozikban.

A Színfolt Film egyébként olyan filmekért felel, mint a 2016-os #sohavégetnemérős című zenés játékfilm a Wellhellóból ismert Fluor Tomival és Diazzal, vagy a 2014-es Tankcsapda-dokumentumfilm. 2019-ben Fábián Juliról is készítettek dokumentumfilmet Like a Child címmel.

Az énekes az arénás koncertek mellett csak néhány fesztiválos fellépést vállal ezen a nyáron, ebből az egyik a Sziget második napján, augusztus 8-án lesz. Azahriah kiemelt sávot kap, az aznapi záróprodukció előtt lép fel este a Nagyszínpadon, ezzel hosszú idő, majdnem tíz év után ő lesz az első magyar előadó, aki főműsoridőben a legnagyobb helyszínen lép fel a fesztiválon.

Azahriah tavaly májusban volt az After Podcast vendége, ebben a cikkben pedig azt próbáltuk összefoglalni, hogy lett a fiatal énekesből szinte egy csapásra az első igazi magyar szupersztár.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!