Kylie Minogue-gal, olcsóbb kajákkal és szervezettebb kijutással készülnek az idei Szigetre

2024. április 25. – 11:31

Másolás

Vágólapra másolva

A Sziget szerdai napján fellép Kylie Minogue ausztrál énekesnő, ezt a szervezők a fesztivál mai sajtótájékoztatóján jelentették be. Ahol többek között azt is elmondták, hogy eddig a magyarok vették a legtöbb early bird bérletet az augusztus 7-től 12-ig tartó fesztiválra. Azt már korábban bejelentették, hogy többek között Skrillex, Four Tet, Liam Gallagher és a nemrég váratlanul új nagylemezzel jelentkező Azahriah is fellép az idei fesztiválon.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy sok negatív visszajelzés jött tavaly az ételárakra, illetve a pénztárcabarát ételekre, amelyet a fesztivál tavaly vezetett be budget food néven. Idén az a cél, hogy a legalacsonyabb árért cserébe a teljes spektrumot le tudják fedni ételekkel, ne csak sültkrumpli legyen szósszal, vagy más minimalista megoldások, amelyekkel mi is találkoztunk 2023-ban.

A cél az, hogy olcsóbbak legyenek az ételek a tavalyi árakhoz képest, míg az italárak maradjanak a 2023-as szinten.

Ezen kívül elárulták, hogy a Revolut lesz a nagysátor névadó szponzora, illetve shuttle buszokat indítanak a Margit-hídig minden nap az utolsó nagyszínpados fellépő után. Lesznek digitális táblák is, ahol majd tudnak a fesztiválozók arról tájékozódni, hogy mennyi idő alatt lehet kijutni az eseményről, vagy sorra kerülni a taxiknál. A nagyobb közönséggel járó napokon megnyithatják a H-híd felé vezető utat is a gyalogosoknak. Itt egyébként lesz egy új taxidroszt is, illetve sűrítik az éjszakai hajójáratokat is. Szintén újítás, hogy átalakul a nagyszínpad előtti nézőtér, a nagyon nagy területet két kisebb területre szedik szét, hogy jobban lehessen látni hátulról is.

Ezen kívül azt a sokat sejtető infót is elmondták, hogy Skrillex, Fred Again és Four Tet direkt azt kérték, hogy egy napon lépjenek fel a Szigeten. Ez azért is izgalmas, mert három alanyi jogon is nagy sztárnak számító előadóról van szó, akik gyakran kollaborálnak és lépnek fel közösen. Ugyan hivatalos bejelentés nincs róla, de erősen benne van a pakliban, hogy valami közös produkcióra készülhetnek idén a Szigeten. Four Tet új nagylemezéről itt írtunk részletesebben.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!