Christopher Nolan letöri a kezem, amiért ezeket a filmeket streamingen ajánlom

2024. január 21. – 07:16

Másolás

Vágólapra másolva

Heti streamingajánló (január 18-január 25.)

Az After hetente jelentkező streamingajánlójában mindig a legfrissebben felkerült, vagy hamarosan felkerülő filmekről és sorozatokról írunk, amelyek elérhetőek Magyarországról is.

Asteroid City (SkyShowtime, január 20.)

Nem, ez a film nem intézhető a klasszikus Wes Anderson-klisékkel, a rendező magához képest is meglepően talányos, szomorú filmet készített, ami az élet és a művészet értelmén mereng. Érdemes emiatt türelemmel közelíteni az Asteroid Cityhez, ami a felszínen persze hozza az összes kötelező, legtöbbször szórakoztató rendezői megoldást, de még így is zavarbaejtő kitárulkozásnak tűnik az életművön belül.

Megfojtott virágok (Killers of the Flower Moon, Apple TV+)

A mozis körei után megérkezett az Apple TV+ felületére a Megfojtott virágok, Martin Scorsese eposza az őslakosok szisztematikus kizsákmányolásáról. Fogalmam sincs, hogy ez a lassan hömpölygő film hogyan működhet mozi helyett otthoni környezetben (Christopher Nolannek senki ne árulja el, hogy nem moziban nézte), de ha esetleg lemaradtál az együgyű, irányítható figurából egyre mélyebbre süllyedő gazember szerepében remeklő Leonardo Dicaprióról, vagy a filmet végig uraló, Oscar-esélyes Lily Gladstone alakításáról, akkor a Scorsese nagy vízióját finanszírozó Apple felületén pótolhatod a lemaradást.

Az Alkotó (The Creator, Disney+)

Az Alkotó az emberek és a mesterséges intelligencia közötti jövőbeli háborúban játszódik, és bár óriási hájp előzte meg a film bemutatóját, Gareth Edwards rendezése enyhén szólva elég vegyes fogadtatást kapott.

Most, hogy leült a film körüli felhajtás, kicsit nyugodtabb környezetben lehet kideríteni, vajon tényleg csak lenyűgöző látványvilágú, de valójában üres film lett-e Az alkotó.

Sparta (HBO Max)

Itthon egyszer ment le csak moziban az osztrák Ulrich Seidl pedofil főszereplőt bemutató alkotása, amit már bemutatása előtt hosszú anyagban támadott a Spiegel azzal, hogy a gyerekszereplők és szüleik nem tudtak semmit a film témájáról.

Seidltől akkor elfordult a filmes világ, a vádakat azonban nem bizonyították, így ma már minden adott ahhoz, hogy a Spartát a botránytól függetlenül annak lássuk, ami: egy film arról, milyen eszközökkel manipulálhatja környezetét egy pedofil ahhoz, hogy aztán elérhesse vágyait.

Szelíd (HBO Max)

Itthon nem kapott nagy visszhangot már bemutatásakor sem a Szelíd, A pankrátor magyar párdarabja, még úgy sem, hogy ez volt az első magyar játékfilm, amit a Sundance fesztivál versenyszekciójába válogattak.

Pedig Nemes Anna és Csuja László filmje elég izgalmas alapállásból indít: a testépítő Edina mindent feláldozna azért, hogy megnyerje a sportág világbajnokságát, ám egy különös találkozás felülírja addigi életszemléletét.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!