A Barbie és az Oppenheimer is rengeteg Golden Globe-jelölést kapott

2023. december 11. – 16:40

Másolás

Vágólapra másolva

A Barbie összesen kilenc, az idei év másik sikerfilmje, az Oppenheimer pedig nyolc jelöléssel vághat neki a következő év Golden Globe-díjátadójának. Hét-hét jelölést kapott Martin Scorsese Leonardo DiCaprio főszereplésével forgatott filmje, a Megfojtott virágok, illetve a Szegény párák című film is, a Variety összeállítása szerint.

A magyar mozikban is sikeres Barbi egyebek mellett a legjobb filmért, a legjobb rendezésért és a legjobb forgatókönyvért járó díjért indulhat a január 7-én, Los Angelesben rendezett gálán, de Golden Globe-esélyes a főszerepet játszó Margot Robbie, illetve Ryan Gosling is, aki a legjobb férfi mellékszereplőnek járó díj jelöltjei közt található.

A legjobb férfi főszereplők listáján szintén felbukkan Leonardo DiCaprio a Scorsese-filmben nyújtott alakításáért, Cillian Murphy, aki az Oppenheimer főszerepét játssza, valamint Timothée Chalamet, aki a Wonka című filmben látható.

A sorozatok kategóriájának erős jelöltje az Utódlás, amely a legjobb tévés drámasorozatnak járó díjért száll versenybe. Egyúttal az ebben látható három színész, Kieran Culkin, Jeremy Strong és Brian Cox ugyancsak verseng majd a kategória legjobb férfi színészének járó elismeréséért. Ők a szintén a jelöltek közt lévő The Last of Us sorozat főszereplőjével, Pedro Pascallal várhatják a Golden Globe-átadást.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!