Kötelező Olvasmányok Röviden: Tóthék

2023. augusztus 11. – 16:12

Kötelező Olvasmányok Röviden: Tóthék
Illusztráció: Somogyi Péter (szarvas) / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

TÓTHÉK

Írta: Tóth Gabi

SZEMÉLYEK

Tóth Gabi, énekes, celeb, NER-kedvenc, mezítlábas lány, kommentelőkkel hadakozó, kereszténység-bálványozó, a népharag kihívója

Krausz Gábor, Tóth Gabi válófélben lévő férje, séf, a kormányközeli TV2 szereplője, akinek élete kellemetlen fricskákat is tartogat

Fricska Együttes, Tóth Gabi koncertjeinek tánckara

Papp Máté Bence, a Fricska egyik tagja, Tóth Gabi quadjának másik megülője

Pócs János, fideszes képviselő, a Jászság országgyűlési képviselője, aki egyszer kazánba zárta egy roma alkalmazottját, és azt mondta neki, betüzeli, amiért rosszat tett

Orbán Viktor, streetfighter, Fidesz-elnök, tizenhetedik éve Magyarország miniszterelnöke, aki Tóth Gabit átölelve énekelte a Kossuth-nótát

Navracsics Tibor, területfejlesztésért és uniós forrásokért felelős miniszter, aki a saját Facebookján jelentette be, hogy Tóth Gabi kórházba került

Fidesz, Orbán Viktor pártja, az egyik kormányzó párt, aminek emailcíméről egyszer visszapattant a Tóth Gabi sajtósának küldött levél, és kampányrendezvényeinek visszatérő fellépője Tóth Gabi

NER, Nemzeti Együttműködés Rendszere, aminek arcaival Tóth Gabi mutatkozik, aminek kávézójában Tóth Gabi interjút ad, aminek esztétikájából Tóth Gabi szinte mindent kihozott egy klipjében

Ferenc pápa, a pápa, akinek magyarországi miséje előtt fellépett Tóth Gabi, ahol erdőben szeretkezés helyett erdőben ölelkezést énekelt

Történt a 2020-as években.

ELŐHANG

Adott egy énekesnő, aki 16 évesen tűnt fel a Megasztárban, és bár a versenyt nem nyerte meg, egyértelműen nagy pályát futott be. Pedig közel húsz év alatt összesen két nagylemezt adott csak ki. Az elmúlt években főleg azért hangos az ügyeitől a sajtó, mert látszólag megtért, felvett egy népiesebb stílust, elment énekelni Ferenc pápa elé, és egyre több NER-közeli produkcióban lehet őt látni.

Miközben popzenei karrierjének egyik eleme a szexualitás illusztrálása a dalaiban és klipjeiben, a bulvársajtó azzal van tele, hogy épp kivel él együtt, vagy kivel balhézik, a szolid keresztény értékrend pedig ritkán jut ezekről az ember eszébe. Persze, házasodott, gyereket is szült, végül a neten jelentette be a válását, és másnap pedig már egy fideszes országgyűlési képviselő dinnyészetében ült fel egy quadra. Ezt a történetet meséli el röviden ez a darab.

ELSŐ FELVONÁS

Orbán Viktor jobbján,
Tóth Gabi Kossuth-nótát énekel

Tóth Gabi az elmúlt években kettő dolog miatt kerül be a hírekbe: a bulvár és a NER. Ugyanis látványosan dörgölőzik a NER felé – és/vagy fordítva, a NER-nek jött kapóra Tóth Gabi nagy keresztény pálfordulása. Hit, család, vallás, az utóbbi időkben ezeken a témákon pörög, el is ment erdőben ölelkezésről énekelni egyet Ferenc pápa előtt a Nemzeti Eucharisztikus Kongresszusra.

Közben a területfejlesztésért és uniós forrásokért felelős miniszter, Navracsics Tibor jelenti be a saját Facebookján, hogy Tóth kórházba került, a miniszterelnök lányának, Orbán Ráhelnek a bababoltját ünnepeli, és visszatérő szereplője a Fidesz kampányrendezvényeinek. A tavalyi székesfehérvári kampányzárón például szorosan Orbán Viktor oldalához simulva énekelte a Kossuth-nótát, de a miniszterelnök idei februári évértékelőjén is felbukkant. Szerinte viszont mindezekért őt nem kellett megvenniük, mert mindig ez volt az ő hite szerinti valódi közössége.

MÁSODIK FELVONÁS

Bulvárlapokban,
Tóth Gabi az otthonát mutogatja

Egy celeb sincs meg a bulvár nélkül, Tóth Gabi sem kivétel. Vagy azzal reklámozta magát, hogy találkozott először Krausz Gáborral, a kormányközeli TV2-n ismertté vált séffel, „álmai pasijával”, akinél rajzolni sem tudna szebbet, vagy azzal, hogy épp akkora a szerelem, hogy talán újabb gyerek is jöhet az első mellé, új otthonukat pedig az interneten mutogatta. Amikor aztán a napokban a közösségi médiában bejelentették, hogy szétmennek, akkor már hirtelen a magánéletük tiszteletben tartását kérték.

HARMADIK FELVONÁS

Interneten,
Tóth Gabi és a kellemetlen fricska

Az élet viszont időnként furcsa meglepetéseket, kellemetlen fricskákat is tartogat, legalábbis Krausz szerint. Tóth Gabival együtt ugyanazt a szakítós szöveget posztolták a netre, csak Krausz még megtoldotta ezzel a fricskázós mondattal az övét. Az internet pedig nem alszik. Tóth ugyanis legalább 2022 óta a Fricska nevű táncegyüttessel tolja le a haknijait, a kommentelők pedig azt vették észre, hogy az énekes szeret szív hangulatjeleket posztolni a táncos férfiak képei alá.

A néptáncot űző Fricskát 2010-ben alapította két testvér, Papp Gergely Bálint és Papp Máté Bence, aztán többen lettek, 2015-ben a Britain’s Got Talentben is jártak, 2018-ban pedig II. Erzsébet előtt is felléptek.

NEGYEDIK FELVONÁS

Quadon,
Tóth Gabi egy Fricska és egy fideszes országgyűlési képviselő társaságában

Pócs János valószínűleg nem is gondolta, hogy amikor csütörtökön képeket tölt fel a a dinnyészetéről, akkor az embereket a legkevésbé a dinnyéi fogják érdekelni.

A fideszes országgyűlési képviselő visszatérő szereplője a híreknek: egyrészt ő kezdeményezte a jászberényi Fidesz-csoport feloszlatását, arról viszont híresebb, hogy pár évvel ezelőtt előkerült róla egy videó, amin kazánba zárta egy roma alkalmazottját, majd azzal fenyegette meg, hogy „betüzeli”, amiért rosszat tett. Végül még egy papírt is meggyújtott, a kazán ajtaját pedig rácsukta a kiabáló férfira. Minderről akkor Pócs azt mondta, a kazánban lévő férfi a barátja volt, és az ő kérésére készült a videó, de a férfi azóta már meghalt.

Szóval Tóth a válása bejelentésének másnapján már ennél a fideszes országgyűlési képviselőnél időzött, nem egyedül: vele volt a Fricska egyik táncosa, Papp Máté Bence, együtt ültek meg vidáman egy quadot, amire Pócs már nem fért fel, de a képviselő egy fotóra azért melléjük szegődött. Pedig Tóth szerint nagyon alacsony szint NER-énekesnőzni őt.

EPILÓGUS

Ördög Nóra: „😞😞😞”

Tóth Vera: „Az illem alapszabálya: törekedjünk arra, hogy minél kevesebb kellemetlenséget okozzunk egymásnak.”

Kajdi Csaba: „Az egész kereszténységbe vetett hitnek taka. A tapolcai szűzanya beválik. Szűzanya ide, szűzanya oda, (...) én azt tapasztaltam az állatvilágban, hogy addig nem engedi el az asszonyka az egyik indát, amíg meg nem fogja a másikat.”

Lakatos Márk: „Hogyha ez ennyire benne volt a pakliban, akkor miért kellett éveken keresztül ezt a maszlagot nekünk hallgatni meg olvasni a családügyi minisztérium blogján, adófizetők pénzéből? Horrorsztorikat hallgatni arról, ők most tényleg mekkora egy szent család, és milyen keresztényi szeretetben énekelgetnek meg főznek a pápának, meg nevelgetik egy szem gyermeküket. Tényleg, mint Szent József és Mária a kis Jézust a jászolban.”

FÜGGÖNY NAGYON LASSAN LEGÖRDÜL

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!