Megvannak az idei Golden Globe-jelölések, de a gáláról még mindig nem tudni semmit

2021. december 13. – 16:55

Másolás

Vágólapra másolva

Elég rossz időszakon van túl a Golden Globe, miután kiderült, hogy a hollywoodi újságírókból álló jelölőszervezet (ez a HFPA, amelynek egyetlen magyar tagja az újrahasznosított Scarlett Johansson-interjúval lebukó Návai Anikó) lefizethető, és egyetlen egy fekete munkatárs sincs köztük. A balhé kirobbanása után Tom Cruise visszaadta a díjait, a díjátadó gálát közvetítő NBC pedig kiszállt a közvetítésből, így hiába figyelt az új tagok felvételénél a diverzitásra a szervezet, az is elképzelhető, hogy nem lesz, aki átvegye és átadja a díjakat a most közölt jelöltek közül kikerülő győzteseknek.

A legtöbb jelölést, összesen hetet-hetet a Belfast, illetve az a Power of the Dogs (A kutya karmai között) című film kapta, amelyről nemrég azt írtuk, hogy Benedict Cumberbatch legjobb alakítása évek óta. Sorozatok közül a Succession (Utódlás) az idei rekorder összesen öt darab jelöléssel, négy jelöléssel pedig két Apple TV-s produkció, a Ted Lasso és a Morning Show követi. A jelölteket egyébként Snoop Doog rapper jelentette be.

A jelöltek között pár kategóriában egészen bomba névsor gyűlt össze. Különösen a legjobb színésznek járó sorozatos kategóriában, ahol Oscar Isaac (Jelenetek egy házasságból), Michael Keaton (Dopesick), Ewan McGregor (Halston), Paul Bettany (WandaVision) és Tahar Rahim (The Serpent) is esélyesek. Ugyanebben a kategóriában a női jelöltek listája is egészen erős, hiszen a jelöltek között van Jessica Chastain (Jelenetek egy házasságból), Cynthia Erivo (Genius: Aretha), Elizabeth Olsen (WandaVision), Margaret Qualley (Maid) és Kate Winslet (Mare of Easttown).

A jelöltek teljes listáját a Golden Globe honlapján lehet lecsekkolni.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!