Új tagokkal bővített a Golden Globe-ot kiosztó szervezet, ezúttal próbáltak figyelni a diverzitásra

2021. október 3. – 12:20

Másolás

Vágólapra másolva

Új tagokkal bővült a Hollywoodban Akkreditált Külföldi Tudósítók Szövetsége (HFPA), amely évente ítéli oda a Golden Globe-díjakat – írja az MTI. A 21 új taggal a szervezet 105 főssé vált, az új tagok mintegy fele nő, hatan feketék.

A HFPA körüli káoszról (például arról, hogy Tom Cruise visszaadta a színészként kapott Golden Globe-jait) ebben a cikkben olvashat részletesebben.

A szervezet támadások kereszttüzébe került többek között a korrupciógyanús működése és reprezentáció hiánya miatt. A HFPA a bírálatok hatására a szervezet megreformálását jelentette be.

A Los Angeles Times februári cikke hívta fel a figyelmet a HFPA kétséges pénzügyi gyakorlatára, és arra, hogy a tagságban egyetlen fekete újságíró sem kapott helyet. Azon is sokan felháborodtak, hogy a díjakról szavazó tagok gyakran meg sem nézték a filmeket, amiket díjaztak – van olyan tag, aki még úgy is aktív, hogy papírja van arról, hogy süket és vak.

A szervezet szeptemberben új 12 tagú igazgatótanácsot választott soraiból, amelynek öt tagja korábban még nem töltött be ilyen tisztséget a HFPA-ban. Az igazgatók kétharmada nő. Év elején sok hasonló ígéretet tettek, amikkel nem győzték meg a PR-cégeket, amik a sztárokat összekötik a szervezettel.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!