Az Origo megírta úgy Orbán bejelentését, hogy nincs benne se Novák neve, se a konkrét pedofilügy

2024. február 8. – 17:30

Másolás

Vágólapra másolva

A miniszterelnök csütörtök délután egy rövid videóban jelentette be, hogy a kegyelmi ügy körül kialakult vita miatt alkotmánymódosítást kezdeményez: az a cél, hogy ezután kiskorú gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmény esetén az elkövető ne kaphasson kegyelmet. Az alkotmánymódosítás konkrét szövegét még nem ismerjük, de az ellenzéki reakciók szerint ez a beismerése annak, hogy Novák Katalin rossz döntést hozott, amikor kegyelmet adott a pedofilügy eltussolásában érintett K. Endrének.

Ezt a bejelentést minden oldal átvette, röviden vagy hosszabban az ügy hátterét is bemutatva. De az ország egyik legolvasottabb lapja, a kormánypárti média zászlóshajója úgy tette be a hírt, hogy aki azt elolvassa, fogalma sincs, hogy egyáltalán van egy ilyen ügy, és miről szólt Orbán bejelentése. Nincs egy link a korábbi, ehhez kapcsolódó anyagokra, nem mintha sokat írtak volna az ügyről. De ami igazán súlyos, hogy a mostani miniszterelnöki videót úgy szemlézték az Origóban, hogy

szóról szóra leírták, egy fontos részt kihagyva: azt nem írták le, hogy maga Orbán Viktor mondta ki, hogy „kialakult egy vita az elnöki kegyelem jogköréről”.

Korábban az üggyel alig-alig foglalkozó Origo írt arról, hogy „a dollárbaloldal hazudik a köztársasági elnökről”, és valójában itt szó sincs pedofil bűnsegédről. De az egész ügy tálalása pontosan rámutatott, hogy miért állt Orbánék érdekében a sajtó leuralása.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!