A kormánymédia megfejtette: azért nem jön Magyarországra a svéd miniszterelnök, mert bulizik

2024. január 25. – 11:31

Másolás

Vágólapra másolva

Kedden a török parlament ratifikálta Svédország NATO-csatlakozását. Ezzel Magyarország lett az utolsó, ami még nem. Kedden Orbán Viktor meghívta Magyarországra Ulf Kristerssont, Svédország miniszterelnökét. A svéd miniszterelnök nem jön.

Kormánymédia: Azért nem jön, mert éppen a svéd adófizetők pénzén bulizgat!

Csütörtökön a Magyar Nemzet, az Origo, a Magyar Hírlap hasábjain és a vármegyei KESMA-lapokban is megjelentek cikkek, amelyek azzal foglalkoznak, a svéd kormányfő az indokoltnál jobban megünnepelte idén a születésnapját.

A sztori: Ulf Kristersson december 29-én lett hatvanéves, de akkor nem tartott bulit Svédországban, mert – kapaszkodjon meg! – családjával két hétre elutazott Dél-Amerikába. Amikor viszont hazatért, páros lábbal ugrott fel a bulivonatra, januárban két partit is tartott egymás után. Múlt hét szombaton a miniszterelnöki rezidencián bulizott 60-70 vendéggel, szerdán pedig a miniszterelnökségen, a Rosenbadban tartott egy 350 fős fogadást.

A botrány: a miniszterelnöki hivatal megerősítette, hogy utóbbi a „miniszterelnöki szerepkör keretein belül zajlik”, azaz hivatalos esemény, és így a költségeket a miniszterelnökség állja. A rendezvényre amúgy politikusok, nagykövetek, egyházi személyek, az üzleti élet és a civil társadalom képviselői kaptak meghívást.

Ez az apropó elég is volt a kormányközeli lapoknak arra, hogy belerúgjanak egy kicsit a svéd miniszterelnökbe, akinek a jelek szerint sokkal fontosabb volt a saját születésnapjának alapos megünneplése (közpénzből), mint Orbán Viktor meglátogatása.

Lássuk, milyen szalagcímekkel lendültek bele a támadásba a lapok:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!