Kiállt a melegek gyerekvállalása mellett a megafonos influenszer, de a Pesti Srácok törölte a cikkét

2024. január 15. – 11:30

Másolás

Vágólapra másolva

Cikket írt a Pesti Srácok.hu-ra és kiállt a melegek gyermekvállalási joga mellett Trombitás Kristóf, a százmilliókból működő kormánypárti Megafon megmondóembere, de egy nappal a megjelenés után a lap törölte a cikket, vette észre a Gulyáságyú Média.

„Nem kétlem, hogy a gyermek pszichés fejlődésének jobb, ha apát és anyát lát maga körül, de abban meg biztos vagyok, hogy két anya vagy két apa sokkal jobb, mintha egy se volna” – írta Trombitás a cikkben, amit aztán a Mandiner is szemlézett, a Pesti Srácok.hu oldalán már nem elérhető.

A még éles cikk a Pesti Srácok.hu-n webcacheből Fotó: Barnóczki Brigitta / Telex
A még éles cikk a Pesti Srácok.hu-n webcacheből Fotó: Barnóczki Brigitta / Telex

A megafonos influenszer azt írta a cikkében, hogy a melegek gyerekvállalásával kapcsolatban nehezen tudna a meglévő gyakorlatnál jobbat elképzelni.

„Az erőszakos térítésért, főleg, ha az a gyerekeket célozza meg, büntetés jár, de a szeretet nem kell magyarázni. Soha, sehol, senkinek”

– írta Trombitás.

A webcache-ből még elérhető cikk alatt olvasható kommentek alapján viszont a PS olvasói kiakadtak Trombitás cikkén. A Gulyáságyú Média kereste a Pesti Srácok főszerkesztőjét, hogy megtudják, miért törölték a cikket, de egyelőre nem érkezett válasz a kérdésre.

A Pesti Srácok főszerkesztője a Telex megkeresésére azt válaszolta, hogy a cikket a szerző kérésére törölték. „Az írást a szerző kérésére, a méltatlan bírálatok és mocskolódás okán töröltük. Vezércikk rovatunkban valóban szerkesztőségi vélemények jelennek meg, de kollégáink és felkért szerzőink tág határok között gyakorolhatják a véleménynyilvánítás szabadságát, így többféle megközelítésnek is helyet adunk egy-egy adott témában” – válaszolta Huth Gergely.

Kerestük a Megafont is, hogy kommentálják az esetet, ha választ kapunk a kérdéseinkre, frissítjük cikkünket.

Trombitás azután írta meg a cikket, hogy a népszámlálási adatok alapján több mint háromszorosára nőtt a szivárványcsaládok száma az elmúlt években Magyarországon. Az adatokat az Rtl.hu kérte ki a KSH-tól, az összesítés szerint a 2022-es népszámlálásban 10 030 azonos nemű élettársi kapcsolatot vettek számba, és összesen 4125 kisgyereket nevelnek azonos nemű párok.

Trombitás Kristóf négy éve még arról beszélgetett az M5 egyik műsorában Hodász András volt katolikus pappal (aki azóta egyébként már comingoutolt) és Szőnyi Szilárddal, a Heti Válasz egykori újságírójával, hogy ki lehet-e gyógyulni a homoszexualitásból. Olyan is előfordult már, hogy Trombitás pesti srácokos cikke utólag valahogy átíródott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!