Pesti Srácok főszerkesztő: Trombitás kérésére töröltük a cikkét a méltatlan mocskolódás miatt

2024. január 15. – 12:52

Másolás

Vágólapra másolva

Az írást a szerző kérésére, a méltatlan bírálatok és mocskolódás okán töröltük. Vezércikk rovatunkban valóban szerkesztőségi vélemények jelennek meg, de kollégáink és felkért szerzőink tág határok között gyakorolhatják a véleménynyilvánítás szabadságát, így többféle megközelítésnek is helyet adunk egy-egy adott témában

– válaszolta a Telex kérdésére Huth Gergely, a Pesti Srácok főszerkesztője azzal kapcsolatban, hogy a lap törölte Trombitás Kristóf megafonos influenszer vezércikkét, amiben kiállt az azonos neműek gyerekvállalása mellett.

„Személyes álláspontom szerint Trombitás Kristóf gondolatmenete és véleménye vállalható, hiszen nem az örökbefogadási rendszer kijátszását, vagy az azonos nemű párok örökbefogadási kísérleteit propagálta, csupán azokra a helyzetekre keresett erkölcsös választ, amikor utólag derül ki, hogy a nevelőszülő homoszexuális kapcsolatban él. Ilyen helyzetekben – az etikai és morális szempontokat megelőzve – első helyen a gyermek érdekét kell vizsgálni” – írta Huth.

A cikk webcache-ből még elérhető, az alatta olvasható kommentek alapján az olvasók felháborítónak, ostobaságnak nevezték Trombitás írását.

Trombitás Kristóf! Te egy barom vagy a ferde véleményeddel együtt. Menj az érzékenyítő libsi dumáddal a francba. A gyermek az tabu és pont!

– írta az egyik kommentelő, egy másik felháborítónak nevezte az írást, megint más pedig ostobaságnak nevezte a cikket.

Magyartalan, fals szellemi termék ez a cikk! Szomorú, hogy a Sodomába vezető utat a PS aszfaltozza.... Jó lenne tudni, hogy most éppen ki, melyik LMBTQ-lobbi finanszírozza a PS-t..”

– reagált egy másik olvasó.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!