Tuzson Bence szerint minőségi médiára van szükség, amely a valóságot közvetíti, mutatunk pár példát

2023. december 8. – 22:17

Tuzson Bence szerint minőségi médiára van szükség, amely a valóságot közvetíti, mutatunk pár példát
Eredeti fotó: Tuzson Bence / Facebook

Másolás

Vágólapra másolva

Napjainkban egy gyorsan változó világban kell megtalálnia helyét a médiának és az újságírásnak, ami hihetetlen felelősség és feladat – mondta Tuzson Bence igazságügyi miniszter a III. Kárpát-medencei magyar médiatalálkozón pénteken, Visegrádon. Képesnek kell lenni elhatárolni a lényegest a lényegtelentől, a valóst a valótlantól, és el kell tudni juttatni az üzenetet a hallgatósághoz,

minőségi kommunikációra van szükség, amely a valóságot közvetíti – húzta alá.

A Magyar Hírlap percre pontosan előre megmondta, hogy mikor fog kitörni a világháború. Már júliusban megírták, hogy az ítéletnap éppen 2023. november 23-án este 6 óra 5 percre esik, akkor kitör a világháború. Nem tört ki.

A miniszter a találkozó céljaként jelölte meg annak megfogalmazását, hogy a média és a jog területén jelentkező kihívásokra hogyan tudnak a magyarok, a magyar újságírók megfelelő választ adni.

„Helyreigazítás” címmel jelent meg egy júniusi szombat reggel egy bejegyzés az Origón, ami a kormánylapnak nem újdonság, az viszont talán még nekik is az, hogy nem egy, nem kettő, hanem 26 bekezdésben sorolták fel, milyen hazugságokkal sértették meg Juhász Péter volt ellenzéki politikus személyes jogait.

Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára rámutatott: a Kárpát-medence legjobb újságírói, legfontosabb szerkesztői és legmeghatározóbb médiaszemélyiségei vesznek részt a találkozón.

„Elképesztő felelősség nyomja az írástudók vállát” – fogalmazott a parlamenti államtitkár, hozzátéve: minden egyes szónak „komoly súlya” van.

Az Origo rendkívüli híreinek szalagcímei dermesztő képet festenek arról, milyen sajtót tartana kívánatosnak a kormány Magyarországon. Több mint ezer Origo-szalagcím elemzésével mutatjuk be a kormánypárti párhuzamos univerzumot. Húsz hónap, ezer szalagcím, hatvankét világháború!

Toót-Holló Tamás, a Magyar Nemzeti Médiaszövetség elnöke közölte: mára hagyománnyá vált a Kárpát-medencei találkozó, amelynek szervezéséhez a szövetség tavaly csatlakozott. Kiemelte, hogy az igazi kihívás magyarként megmaradni ebben a szakmában.

Becsületsértés miatt 2022. februárban jogerősen elítélte a Fővárosi Törvényszék Toót-Holló Tamást, a Magyar Nemzet főszerkesztőjét és Szikszai Pétert, a Hír TV korábbi igazgatóját. Szikszai álnéven írt a Magyar Nemzetben egy „A Szabó Tímea nevű organizmus tudományos jellemzése” című cikket. Toót-Hollóék azzal védekeztek, hogy szatíra volt, amikor Szabót egy kullancshoz és egy kiirtandó fajhoz hasonlították.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!