A legkorszerűbb elvek alapján küzd a kecskeméti fociklub az eső ellen: lefóliázták a pályát

2023. december 1. – 20:09

Másolás

Vágólapra másolva

Már előre igyekszik elkerülni a kecskeméti fociklub, hogy a Fradi után az MTK elleni bajnoki meccs után is napokig a„botránypályáról”, vágóhídról írjon a kormánymédia, és a fővárosi csapat a sáros, vizes pályára fogja az esetleges vereségét.

Kecskeméten is komoly esőzések voltak az elmúlt napokban, ám a fociklub a legkorszerűbb elvek alapján igyekezett felkészülni a meccsre, talán a kontinensen ma csak Angliában van ilyen szintű vitrin focipálya. A klub Facebook-oldalán arról számoltak be, hogy

a hét elején a teljes gyepszőnyeget lefedték fóliával.

Miután péntek kora délutánra elállt az eső, elkezdték eltávolítani a fóliáról a csapadékot, és elszivattyúzni a vizet a pálya területéről. A munkába még a klub utánpótlás edzői és stábtagjai is bekapcsolódtak.

„Kiemelném, hogy a teljes város megmozdult azért, hogy szombaton mérkőzést rendezhessünk, az első kérő szóra segítséget kaptunk, akárhova is fordultunk, ezt ezúton is köszönöm” – írta Filus András, a klub ügyvezetője, hozzátéve: bízik benne, hogy ezek után szép számú közönség előtt sikerrel tudja megvívni az MTK elleni bajnokit is a Kecskemét.

Most tehát igazán nem érheti szó a ház elejét. Miután november elején hasonló időjárási körülmények között 2-1-re legyőzte a Kecskemét a Fradit, napokig a pálya minőségén lovagolt a kormánysajtó. Sőt, a Fradi videóelemzője egészen odáig jutott, hogy a kecskemétiek „nem is akarták, hogy jó legyen a pálya”, mert nem mentek fel a meccs előtt pályamunkások a játéktérre.

Hogy pontosan mit kellett volna csinálniuk egy vízelvezető rendszer nélküli pályán, nem derült ki a bejegyzésből. A KTE ugyanis az egyetlen csapat a magyar első osztályban, amelyiknek nincs felújítva a stadionja. Nemcsak a lelátók nagyobb része fedetlen, de a pályának sincs megfelelő vízelvezetése. Utóbbi kötelező lenne, de a KTE haladékot kapott a felújítás elvégzésére a Magyar Labdarúgó Szövetségtől, mert miután 2021-ben a harmadosztályból másodosztályba, majd 2022-ben a másodosztályból az első osztályba jutott a csapat, rengeteg átalakítást kellett elvégezniük az eleve rossz állapotú Széktói Stadionon, és a KTE messze nem tartozik az élvonal gazdagabb csapatai közé.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!