Orbán: Nagyobb stadiont kellett volna építeni, nehezebb bejutni a válogatott meccseire, mint egy Azahriah-koncertre

2023. november 12. – 16:51

Másolás

Vágólapra másolva

„Oda-vissza 2-1, vezetjük a csoportot. A csk lassan világklasszis, és nehezebb bejutni a válogatott meccseire, mint egy Azahriah-koncertre. Szöllősi Györgynek lett igaza: nagyobb stadiont kellett volna tervezni és építeni” – elemezte október legfontosabb eseményeit zsebre tett kézzel, a Karmelita folyosóján sétálva Orbán Viktor a TikTok-oldalán, amelyben western stílusban 5+1 golyót lőtt képzeletbeli ellenfelére. Hogy ki volt az, most nem derült ki, de a békepárti miniszterelnök 2010 óta már legalább 70 ellenséggel harcol.

Orbán a legfontosabbnak a magyar labdarúgó-válogatott Szerbia elleni győzelmeit és a Liverpoolban remek idényt játszó Szoboszlai Dominik megemlítését tartotta, de igazat adott a Nemzeti Sport főszerkesztőjének is stadionügyben. A 190 milliárd forintból megépült Puskás Aréna valóban kicsinek bizonyult a válogatott meccseire: a Montenegró elleni meccsre két és fél óra alatt elfogytak a jegyek, Azahriah pedig jövő májusban három telt házas koncertet ad a stadionban.

Na de milyen fontos események történtek még októberben a miniszterelnök szerint? Azt is megosztotta a TikTok-követőivel, hogy menő sapkát kapott Donald Trumptól, az USA 45. elnökétől. „Abban reménykedem, hogy az Egyesült Államok 47. elnöke is ő lesz” – fogalmazott a magyar miniszterelnök, aki máskor élesen kikéri magának, ha más bele akar szólni egy ország belpolitikai ügyeibe vagy választásába.

A válogatott teljesítménye és Donald Trump ajándéka után megemlékezett Karikó Katalin és Krausz Ferenc Nobel-díjáról. „Hatalmas büszkeség, két ember, akinek a nevére nemcsak mi, hanem még az unokáink is emlékezni fognak, mert beírták magukat a magyarok történelmének könyvébe.”

„A nemzeti konzultáció nem egy tiktokos műfaj, de fontos. Különösen most, hogy a világ a veszélyek korszakába lépett”

– folytatta Orbán. A nemzeti egységhez kérte a követőit, hogy töltsék ki a nemzeti konzultációt.

Arról is beszélt a miniszterelnök, hogy minden fórumon mindent megtesz a mihamarabbi békéért, mert ez Magyarország érdeke. „A falusi csok az jól ment, a városi csok elakadt. Nem volt elég vonzó, újat kellett kitalálni” – fogalmazott Orbán, és hozzátette: van egy jó ötletük, novemberben jönnek a részletekkel, januártól pedig már lehet is igényelni az új csokot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!