Roppant inspiráló viták folynak a Huxit Pártban arról, hogy induljanak-e az európai parlamenti választáson

2023. szeptember 19. – 23:25

Másolás

Vágólapra másolva

Az elmúlt szűk egy év eseményeinek fényében a legkevésbé sem meglepő kijelentést tett az egykor jobbikos, jelenleg huxitpártos Volner Pál a HírTV-ben a 444 cikke szerint, ahol arról beszélt, hogy „roppant inspiráló lett volna Szijjártó Péter alatt dolgozni”, de sajnos senki sem karolta fel a huxit ügyét helyette.

Mindez azért sem volt meglepő, mert múlt héten szinte szó szerint ugyanezt már le is írta egyszer, az viszont így is zavarba ejtő volt, hogy arra a kérdésre, hogy részt vesz-e a jövő évi európai parlamenti választáson a Huxit Párt, azt válaszolta, hogy

roppant inspiráló viták folynak a Huxit-párton belül arról, hogy indulás legyen, vagy ne legyen.

Hogy milyen viták folyhatnak erről egy olyan pártban, melynek alapvető ideológiája az Európai Unióból való távozás, és amelyet Volner annyira szeretne képviselni, hogy az álommelóját is feladja azért, hogy kiléptesse Magyarországot az EU-ból, abba belegondolni is bizsergető, de ezek után kétségtelenül érdemes lesz várni a politikus következő nyilatkozatát a témában.

2022 decemberében derült ki, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter felkérte Volner Jánost külgazdasági attasénak. A hvg.hu később kiderítette, hogy a diplomával vagy nyelvvizsgával nem rendelkező Volner tulajdonképpen egyetlen feltételnek sem felel meg ahhoz, hogy diplomata legyen. A minisztérium állítólag felmentést adott volna Volnernek, de ahogy azt kedd este a HírTV-ben is leszögezte, a Fidesz és a Mi Hazánk által is méltatlanul elhanyagolt huxit annyira fontos számára, hogy így is inkább a pártpolitizálás mellett döntött.

Az Orbán Viktor által csak az ellenzéki térfél „utolsó mohikánjaként” emlegetett egykori jobbikos politikus karrierjével bővebben is foglalkoztunk, a róla szóló portrécikkünket itt lehet elolvasni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!