Baráti meghívás a magyar határtól 300 kilométerre – Gulyás szerint nincs semmi látnivaló Orbán adriai tengerpartozásán

2023. szeptember 13. – 18:49

Másolás

Vágólapra másolva

Gulyás Gergely szemben másokkal nem készít a miniszterelnök külföldi nyaralásáról videókat, de azért látta a felvételt arról, ahogy Orbán Viktor kiemelkedik a habokból az Adrián, egyenesen be az LMP társelnök, Ungár Péter testvérének villájába. Ez derült ki a Miniszterelnökséget vezető miniszterről a szerdai kormányinfón.

Orbánról ugyanis a napokban került nyilvánosságra egy felvétel, ahogy Abbáziában, Horvátországban jön jön ki a tengerből. Erről Ungárék anyja, Schmidt Mária, a Terror Háza főigazgatója azt mondta Kötcsén, a miniszterelnök „meglátogatott engem, vendégségben volt nálam”. Havasi Bertalan, Orbán sajtófőnöke annyival elintézte a nyaralás kérdését, hogy a hivatalos programokról mindig időben értesítik a sajtót. Ungár Péter pedig nem válaszolt arra a kérdésre, hogy Orbán fizetett-e az üdülésért.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a szerdai kormányinfón aztán megfejtette a dolgot, a varázskifejezés: „baráti meghívás”. Gulyás szerint ugyanis Orbán ekkor nem nyaralt, a miniszterelnök csupán „baráti meghívásokat elfogadva egy hétvégét máshol töltött. (…) Hogy a miniszterelnök egy hétvégén elfogadott egy baráti meghívást, és a magyar határtól 300 kilométerre utazott-e vagy sem, erről nem tartozik nekem beszámolással, és ez jó is így”.

Azt Gulyás nem tartja baráti szolgáltatásnak, hogy valaki meghívja a miniszterelnököt egy baráti ebédre vagy vacsorára, hiszen ez „a mindennapi élet normális rendje”. Azt pedig „kisstílűnek, megalapozatlannak és légből kapottnak” találja, ha valaki korrupciós kockázatokról beszél az ügyben. Még úgy is, hogy Schmidték családi cégének több állami megrendelése is volt az elmúlt években.

A kormányinfón többen is kérdezték Gulyást a miniszterelnök adriai útjáról, alább nézheti vissza a válaszokat.

A szerdai kormányinfót itt követtük percről percre.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!