Három kép, egy ország, egyetlen megoldás

2023. szeptember 6. – 10:01

Másolás

Vágólapra másolva

Milyen az igazi Magyar Ember? Orbán Viktor miniszterelnök szerint olyan, aki eszes, olyannyira, hogy a legbonyolultabb nemzetközi összefüggéseket is kristálytisztán átlátja, és úgy szokott gondolkodni, hogy ha baj van, akkor leginkább magára számíthat.

És a gumipókra.

Gumipókkal bármit – a legnehezebb feladványokat, a legtekervényesebb problémákat, a legelkeserítőbb kihívásokat is – meg lehet oldani!

Mission impossible – mondta Soha, egyetlen magyar sem!

Nem rezeltek be egy kis nehézségtől a nyíregyházi vasúti felüljáró felújítói sem, akik a javítási munkálatok elvégzése után vehették észre, hogy hoppá, maradt egy kis, nagyjából óvodásnyi résecske a kerítésen.

Megoldották:

Nem, ez így nem túl szép, nem is túl tartós, de legalább a problémát megoldja, amíg nem érkezik meg Béla a hegesztővel. Megérkezett:

Ez így a célnak tökéletesen megfelel, de nem túl szép. Semmi baj, mindjárt jön Pista az ecsettel. Megérkezett:

Forrás: RTL.hu
Forrás: RTL.hu

Így oldódjon meg Magyarországon minden! Két napja még gumipók, másnapra hegesztés, mire az RTL stábja odaért, már szépen festett korlát, ami már csak nyomokban – és természetesen a népnemzeti internetkrónikában – emlékeztet a Buherára.

Az RTL riportjából egyébként kiderül, hogy a helyiek által csak repülőhídnak nevezett gyalogos felüljárót augusztus 31-én adták át a forgalomnak, miután a vasúttársaság 185 millió forintból javításokat végeztetett el rajta. Az átadás után készült a kép a gumipókokról, majd arról is, hogy hegesztésekkel toldották meg a korlátot. Hétfőn a csatorna stábja már szépen lemázolt állapotban bukkant rá kerítéselemre. A MÁV az RTL-nek azt írta, csak ideiglenesen helyezték forgalomba az átjárót az iskolakezdés miatt, a karbantartást a héten fejezik be, a műszaki átadás is csak pénteken lesz. Balesetveszély szerintük nem állt fenn.

Az eset mindenesetre újabb bizonyíték arra, hogy Magyarországon a Magyar Emberek mindig, mindent megoldanak.

Ha már tanévkezdés: a tanárhiányt például gumipókkal nyugdíjas, képesítés nélküli, vagy nem a végzettségének megfelelő tárgyakat tanító pedagógusokkal. A tanév rendben elindult, ha Ön szerint mégsem, itt megírhatja nekünk: ugyelet+tanarhiany@telex.hu

Cikkünk megjelenése után a MÁV a Telexnek azt írta, hogy a nyíregyházi Dugonics utcát és a buszállomást összekötő gyalogos felüljáró nem szolgál vasútüzemi és/vagy utasforgalmi célt, a város két oldalának megközelítése céljából épült, amit az idei nyárra ütemezett karbantartás keretében újított fel a vasúttársaság. Azért adták át augusztus végén, hogy az iskolakezdéstől újból használhassák a gyalogosok és biciklisek.

„A gyalogos felüljáró karbantartási munkálatai teljeskörűen a héten fejeződnek be, a kivitelező a cikkben említett elemet a héten még cserélni fogja” – írták, és hozzátették, hogy a kivitelezés során nem állt fent balesetveszély, „a kivitelezést végző vállalkozó a munkaterületet végig felügyelte”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!