Zuckerberg lecsapta Muskot: Elon komolytalan, itt az idő továbblépni

2023. augusztus 14. – 06:02

Másolás

Vágólapra másolva

A fél világ lélegzet-visszafojtva várta a Twitter (bocsánat, X)-vezér Elon Musk és a Meta-vezér Mark Zuckerberg összecsapását.

Oké, az első mondat természetesen nem igaz, a fél világnak valószínűleg ennél sokkal jobb dolga volt az elmúlt két hónapban, de az tény, hogy ügyes-bajos dolgaink között néha jólesett kicsit azzal is foglalkozni, hogy éppen mit üzenget egymásnak a szájkarate világbajnoki cím két várományosa. Lássuk, hogyan alakultak a felkészülési meccsek:

Június 21.: Elon Musk ketrecharcra hívja ki Mark Zuckerberget, aki elfogadja.

Június 26.: Musk anyucija hűti a kedélyeket azzal, hogy az egész csak vicc, a fiacskája nem verekedhet. Pont.

Július 10.: Musk kitweeteli, hogy faszmérő versenyre hívja ki Zuckerberget. Az nem derült ki, hogy ennek bármi köze lett volna a ketrecharc előkészületeihez, mindenesetre legjobb tudomásunk szerint nem jött össze.

Július 12.: A kihívást viszont nem hagyta szó nélkül a Meta-vezér, lőtt magáról egy félmeztelen fotót a két legmenőbb ketrecharcossal. Az egyik azt írta a képhez: „Mark nem kamu arc.”

Augusztus 6.: Vissza a rajtvonalhoz. Musk a Twitteren bizonygatja, hogy igenis lesz harc, lesz élő közvetítés is, a bevételeket pedig veterán katonákat segítő jótékonysági szervezetek kapják. Ja, és edz.

Augusztus 7.: Felgyorsulnak az események, Zuckerberg kitűzi a bunyó időpontját.

…amire – legalábbis a nyilvánosság előtt – Musk azóta se reagált.

Augusztus 13.: Ezért Zuckerberg a saját ellen-Twitterén, a nemrég elindított Threadsen jelentette be, hogy

itt az ideje továbblépni.

Mint írta: „Azt hiszem, mindannyian egyetérthetünk abban, hogy Elon nem gondolja komolyan.”

Aztán fel is sorolta, hogy ő milyen – komolynak nevezhető – lépéseket tett a harc megvalósulásának érdekében: mondott egy dátumot, és megegyezett az UFC elnökével is, aki felajánlotta, hogy megszervezi a jótékonysági meccset.

Musk ezzel szemben – Zuckerberg állítása szerint – nem volt hajlandó megerősíteni a dátumot, aztán arra hivatkozott, hogy meg kell műteni, aztán meg azt kérte a Meta-vezértől, hogy nyomjanak egy próbakört Zuckerberg hátsó kertjében.

„Ha Elon valaha is komolyan gondolja a valódi találkozót és a hivatalos eseményt, tudja, hogyan érhet el engem. Egyébként, ideje továbblépni. Arra fogok koncentrálni, hogy olyan emberekkel versenyezzek, akik komolyan veszik a sportot” – csapta le a szájhősbajnokságot Zuckerberg.

Ezzel – őszintén reméljük – ennyi, de mivel a világ leggazdagabb embere láthatóan rettenetesen élvezi, hogy a Twitteren úgy viselkedik, mint egy elszabadult 13 éves, semmit nem állítunk biztosan.

Annyira amúgy nem meglepő, hogy Musk visszakozni kezdett, amint 3D-formát kezdett el ölteni a meccs. Korábban azt írtuk, bár a Twitter-vezér magasabb és nehezebb is, a Meta-vezér fiatalabb, sokkal edzettebb, és még konyít is a harcművészetekhez, ezért Musknak maximum a „rozmárstílus” jöhet be, de valószínűleg az se fogja megmenteni.

(Guardian)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!