Elon Musk faszmérő versenyre hívta Mark Zuckerberget

2023. július 10. – 09:02

Másolás

Vágólapra másolva

„Javaslok egy szó szerinti faszmérő versenyt” – ezt üzente Elon Musk, a Twitter tulajdonosa a Meta vezérigazgatójának, Mark Zuckerbergnek. A Twitter-posztja mellé még egy szemléletes vonalzó jelet is rakott. Elon Musk korábbi posztjában a Facebook-alapítóját nemes egyszerűséggel puhapöcsnek nevezte.

A cicaharcnak tűnő férfi faszméregetés azután robbant ki, hogy Marc Zuckerberg a múlt héten elindította a Threadset, hogy megszerezze magának azokat a felhasználókat, akik csalódtak a Twitterben. Az ellen-Twitter már száz országban ingyen letölthető az Apple és Google alkalmazásboltjaiból. Magyarországon, ahogy az Európai Unió több országában is, egyelőre nem elérhető a jogi környezet miatt.

Az új alkalmazás szemtelenül hasonlít a Twitterre, viszont egy bejegyzés 280 helyett 500 karakterből is állhat, és egy legfeljebb ötperces videót is közzé lehet tenni.

Zuckerberg azt írta a Threads-fiókján, hogy két óra alatt több mint kétmillióan regisztráltak az új alkalmazásban, köztük van például Richard Branson, a Virgin Galactic tulajdonosa is, aki egyébként Musk riválisa a polgári űrrepülésben.

Nem példa nélküli a két vállalkozó közti csipkelődő üzengetés, Elon Musk júniusban a Twitteren ketrecharcra hívta ki a Meta alapítóját, aki screenshotolta a tweetet, és válaszolt rá: „küldd a helyszínt”. Musk el is küldte: „Vegas Octagon”, írta, amiben UFC mérkőzéseket szoktak tartani. A BBC-nek a Meta szóvivője csak annyit mondott: „a sztori magáért beszél”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!