Jeszenszky Zsolt és Dopeman lesznek az ATV visszatérő megmondóemberei

2023. április 13. – 16:32

Másolás

Vágólapra másolva

A „szép nézettségi adatok”-ra hivatkozva a hétfői mellett egy keddi adást is kap az ATV „Csatt” elnevezésű vitaműsora, ami a „Csatt.2” nevet viseli. A Csatt egy olyan műsor, ahol egymással egyet nem értő médiaarcokat, ún. „megmondóembereket” engednek egymásnak, akik azután osztott képernyőn beszélnek el egymás mellett. A 2022 ősze óta az egykori sportriporter, Egri Viktor által moderált műsor pénteki kiadásában az ATV közleménye alapján

markáns újságírók és publicisták szállnak a képzeletbeli ringbe, hogy átbeszéljék hazánk és a nagyvilág aktuális történéseit. Továbbra is az eltérő világnézetek, ideológiák és érvek ütköznek, eredményhirdetés legfeljebb a tévékészülék előtt várható.

Aki a „markáns” jelző miatt azonnal gyanakodni kezd, az jól teszi; a műsor húzónévként említett visszatérő három vendége közül az egyik Pityinger „Dopeman” László, a másik Jeszenszky „DJ Jeszy” Zsolt (a közlemény rajtuk kívül még a 24.hu újságíróját, Nagy Józsefet nevezi meg).

Pityinger „Dopeman” László és Jeszenszky „DJ Jeszy” Zsolt – Forrás: Telex
Pityinger „Dopeman” László és Jeszenszky „DJ Jeszy” Zsolt – Forrás: Telex

Dopeman ideológiai-közéleti pályájának íve egy hungarocell Orbán-fej rugdosásától a fejében élő Orbán-ikon körbenyaldosásáig terjed. Az egykori rapper az elmúlt bő egy évben végigturnézta a NER-kompatibilis médiát olyanokkal, hogyaszondja „A magyarok még soha nem éltek olyan jól, mint Orbán alatt”, vagy hogy „Orbán Viktor egy korszakos csávó”. Az Ukrajna elleni orosz invázió első évfordulóján pedig részt vett egy, a kormány üzeneteire rímelő „békepárti” tüntetés szervezésében.

Jeszenszky Zsolt ezen a tüntetésen is Dopeman partnere volt. Az Antall-kormány egykori külügyminiszterének fia eleinte csak rádiós DJ-ként és zenei újságíróként sokkolta a magyarokat, az elmúlt bő évtizedben azonban már nem csak büntető amerikai hajmetálzenekarokat, hanem büntető amerikai politikai zsánereket is importál Magyarországra. Jeszenszky lett a Fidesz házi trollja, aki a politikai üzenetes ruhabolttól a Fidesz által kilövésre ítélt közéleti szereplőknek való „humoros” beszólogatásokig az összes trumpista infuenszer közhelyet nagy elánnal koppintja. Bunkóságig szofisztikált humora akkor ért zenitjére, amikor a ma már megszűnt Pesti TV-n Ferencváros polgármestere, Baranyi Krisztina 2020-as megválasztása kapcsán azt fejtegette beszélgetőtársaival, hogy „inkább egy kecskét dugnának meg, mert azt utána meg lehet enni”. AIX. kerületi polgármester évekkel később ezzel indokolta az ATV-n azt, hogy nem áll szóba a Pesti Srácok munkatársával, Szalai Szilárddal, amire Jeszenszky egy – később azután törölt – Facebook-posztban úgy reagált, hogy „ha az ember k@rvának áll, akkor b@szni kell.

(via Media1)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!