Dopeman: Orbán orrhosszal jobb, mint a kihívói

2021. január 15. – 10:59

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

2013-ban még belefért a művészeti, politikai irányvonalába, hogy egy hungarocellből készült Orbán-fejet rúgdosson, ma már nem – mondta Pityinger László a Mandinernek. A Dopeman művésznévre hallgató előadó szerint Orbán és Gyurcsány olyan, mint két képregényfigura, mondjuk Batman és Joker, akiknek szükségük van egymásra, a szerepeket pedig váltogatják.

A korábban az Orbán-rendszert élesen bíráló rapper az interjúban nem fukarkodik a dicséretekkel, ha a miniszterelnökről van szó: „A miniszterelnök nagyon jól lát a pályán. Minden igényt felmér, tudja, kinek mi kell, és azt megadja neki. Nagyvonalakban. Ráadásul van egy olyan csibészes észjárása, amivel már európai szinten, a nagykutyák között is jól működik. Egy utolsó mohikán. Közben mindig kellő mértékben fiatalít a csapatán, nőket hoz be a kabinetbe, érzékeli a trendeket. Tehát még a gender szempontokra figyel, sőt, már klímastratégia is van.”

Arra a kérdésre, hogy most akkor fideszes lett-e, azt mondta, hogy egyvalami érdekli:

„ki képes megteremteni azt a gazdasági és társadalmi környezetet, amelyben saját magam, illetve a családom, a szeretteim és a barátaim, valamint az egész ország számára lehetőség nyílik az élhetőbb életre”.

Ebben a keretrendszerben szerinte az ellenzéki szövetség nem válasz Orbánra, a középosztálynak pedig mindenképpen jobb lett az elmúlt tíz évben.

Beszélt arról is, hogy mindenki érdekében szeretné motiválni a miniszterelnököt, és ha sikerül beindítani a gazdaságot, mégpedig minél hamarabb, akkor a Fideszre fog szavazni. Dopeman végül megjegyezte, hogy Orbán orrhosszal jobb, mint a kihívói, „akiknek nem szól másról a terve, mint a zsákmányszerzésről”.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!