Jeszenszky Zsolt: Ha az ember kurvának áll, akkor baszni kell

2022. november 9. – 11:27

Másolás

Vágólapra másolva

Ha az ember k@rvának áll, akkor b@szni kell. És ezzel most nem Baranyi Krisztina esetleges korábbi vagy kiegészítő foglalkozására gondolok – vagy volt neki ilyen, vagy nem, ő dolga. Hanem arra, hogy aki politikusnak áll, az bizony kap hideget-meleget. És el kell viselnie. Ha nem bírja, válasszon magának más pályát. Legyen például mosónő... (de ez csak véletlenül jutott eszembe, nem Baranyiról)

írta a Facebookon Jeszenszky Zsolt az ATV kedd esti műsorára reagálva, amelyben a sajtószabadságról és a propagandamédia szerepéről vitázott Baranyi Krisztina IX. kerületi polgármester és Fürjes Balázs államtitkár. A vita apropóját az adta, hogy Baranyi az ATV múlt heti műsorában nem volt hajlandó válaszolni a Pesti Srácok munkatársának kérdéseire, a lapot pedig szennymédiának nevezte.

Jeszenszky Zsolt Politikai hobbista című műsorában, a már megszűnt PestiTV-n még Baranyi 2020-as polgármesterré választása kapcsán volt szó arról, hogy „inkább egy kecskét dugnának meg, mert azt utána meg lehet enni”. A IX. kerületi polgármester ezzel indokolta az ATV-n azt, hogy nem áll szóba a Pesti Srácok munkatársaival.

Jeszenszky erre reagálva posztolt most hosszan, szerinte a Politikai hobbista egy szókimondó, szatirikus politikai talk show, és „aki politikusnak áll, az bizony kap hideget-meleget”. Azt is írta, hogy aki nem bírja ezt, az válasszon más pályát. „Legyen például mosónő... (de ez csak véletlenül jutott eszembe, nem Baranyiról).” – írta.

Ahogy arról beszámoltunk, az ATV kedd esti Egyenes Beszéd című műsorában Baranyi Krisztina élő adásban játszott be egy videót, hogy megmutassa, miért nem áll szóba a Pesti Srácok munkatársaival, majd Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára azt mondta, abban egyetért Baranyival, hogy megilleti a hallgatás joga, de elismételte, hogy nem a politikusok szakmája a zsűrizés.

„Az nagyon rossz út, akár baloldali, akár jobboldali politikus valaki, hogy valami felsőbbrendűség alapján azt mondja, te kóser jó újságíró vagy, te pedig nem vagy az” – mondta az államtitkár.

Baranyi erre azzal vágott vissza, hogy Orbán Viktor is mondta már a régi Indexnek, hogy fake newsnak nem nyilatkozik. A műsorvezető, Szöllősi Györgyi közbevetette, hogy a miniszterelnök például sem a Telexnek nem ad interjút, sem az ATV-be nem megy be, de a másik oldalon például Gyurcsány Ferenc sem akar interjút adni a Telexnek.

„Orbánról szívesen beszélek” – mondta Fürjes, majd arról beszélt, hogy szerinte a miniszterelnöknél senki sem ad gyakrabban mélyebb tájékoztatást, amire az évenkénti maratoni sajtótájékoztatója példa, ahol az idő többséget baloldali újságírók foglalják le.

Orbán 12 éve nem ad interjút független médiának

Orbán Viktor miniszterelnök több mint 12 éve nem ad interjút független médiának, 2018-ban az Index kérdéseit azzal hárította el, hogy

fake news gyárnak nem nyilatkozik.

Három éve egy sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy csak azokkal az újságokkal áll szóba, akikről bizonyos korrektséget, együttműködései készséget feltételez. „Én ezen alapon válogatom ki, hogy mikor kinek miről mit mondok, és miről beszélek.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!