Mindenkit kínos helyzetbe hozott az ATV, amikor egy stúdióba rakta Baranyi Krisztinát és a Pesti Srácok munkatársát

2022. november 4. – 11:40

Másolás

Vágólapra másolva

Végtelenül kínos 16 percnek lehettek tanúi az ATV Start nézői péntek reggel – írja a Média1. A műsor Szigorlat című szegmensében a két műsorvezető, Kárász Róbert (aki nemrég jelentette be felmondását) és Krug Emília, meghívott újságírókkal együtt szokta kérdezni a műsor vendégeit. A meghívott politikus ezúttal Ferencváros polgármestere, Baranyi Krisztina, a meghívott újságíró pedig a kormányközeli Pesti Srácok munkatársa, Szalai Szilárd volt.

A bökkenő csak az volt, hogy Baranyinak, aki korábban nyilvánosan megfogadta, hogy propagandalapnak soha nem fog nyilatkozni, az adás előtt senki nem mondta el, hogy ki lesz az egyik újságíró, aki kérdezni fogja. Így történhetett, hogy a politikus élő adásban került abba a lehetetlen helyzetbe, hogy a Pesti Srácok kérdéseire kellett volna válaszolnia.

Ezt pedig Baranyi nem volt hajlandó megtenni.

Rögtön az első kérdés Szalaitól érkezett, mire a politikus annyit mondott:

„Kicsit kellemetlen helyzetbe hoztak engem, én régóta hangoztatom, és megfogadtam, hogy propagandamédiának, ócska fizetett propagandistáknak soha nem nyilatkozom, úgyhogy most sem fogom ezt tenni. Én nem tudtam, hogy ön itt lesz, és ha tudom, akkor nem jövök el. Csodálom is, hogy ez a televízió egyáltalán beenged ebbe a stúdióba ilyen embereket, akiknek az újságíráshoz, a szakmához nulla közük van, folyamatosan mindenféle gátlás nélkül hazudoznak és csúsztatnak.”

Krug Emília azzal próbálta menteni a helyzetet, hogy az ATV talán az egyetlen csatorna, ami minden oldalról hív kérdezőket és politikusokat is. Baranyi erre azzal vágott vissza, hogy:

„Igen, de ez nem oldal, nem sajtó, hanem propagandatermék.”

Kárász Róbert arra kérte a politikust, ne minősítse a kérdezőt, hanem válaszoljon a feltett kérdésre, Baranyi szerint ő nem minősítette, mert ez nem az ő véleménye, bírósági döntések is bizonyítják, hogy a Pesti Srácok hazudik. (Október elején például hat helyreigazítást közölt egyszerre ömlesztve, a címlap alsó negyedében a lap.)

Ezt követően Szalai feltehette a második kérdést (az elsőt egyébként Baranyi közben meg is válaszolta, igaz, nem Szalainak címezve), a polgármester viszont nem reagált. Ezért Kárász megismételte a kérdést, mire Baranyi készségesen belefogott a válaszba, amit azonban a műsorvezető kuncogása szakított félbe. Kárász megjegyezte, ő még életében nem került ilyen helyzetbe, Baranyi helyeselt, ő sem.

Krug Emília mindenki megnyugtatására gyorsan elmondta, hogy a jövőben jelezni fogják a meghívott politikusoknak, hogy kik lesznek a kérdezők, ezt követően pedig tényleg lement az egész beszélgetés úgy, hogy Szalai kérdéseit megismételte a két műsorvezető, akiknek Baranyi válaszolt rá.

A szürreális 16 percet Baranyi végül azzal zárta:

„Nézzék, szerintem ez egy olyan súlyos helyzet, hogy én azt is szívesen vállalom, ha többet ebbe a stúdióba nem hívnak meg. De el kellett mondanom, mert ezek az emberek a folyamatos hazudozással, emberek életének a tönkretételével, gondoljunk Juhász Péterre, Vona Gáborra, azokra a perekre, azokra a pénzbüntetésekre, amiket már betáraztak maguknak.”

Krug pedig megismételte: a jövőben senkit, se magukat, se a meghívottakat, se a nézőket nem hozzák ilyen helyzetbe.

Az ATV Start szegmense a Média1 oldalán megtekinthető.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!