Ha DK-s politikust kérdezünk, mi vagyunk az erőszakosak, ha tankerületi vezetőt, akkor pedig az interjúalany

2023. március 31. – 12:43

Másolás

Vágólapra másolva

2023. március 15-én szerettünk volna feltenni egy kérdést Ráczné Földi Juditnak, a Demokratikus Koalíció (DK) politikusának, aki március 6-án tette le képviselői esküjét, és az aktus – a Momentum tüntető távolmaradása mellett – Gyurcsány Ferenc furcsa gratulációja miatt vált emlékezetessé. Nem kaptunk választ.

Másnap, március 16-án Ráczné Földi Judit Abúzus a nemzeti ünnepen? címmel adott ki egy közleményt, melyben a Hír tv munkamódszereit tette szóvá, majd egy váratlan fordulattal ránk terelte a szót:

„Ami a rendezvény után történt az azonban már igencsak meglepett. Ezúttal a Telex szegődött a nyomomba, és ugyanazzal a stílussal, ugyanazzal az egy kérdéssel, mint egy órával korábban a fideszes propagandasajtó munkatársa. Az autóig kísért, kínos közelségben, és erőszakosan folyamatosan ugyanazt kérdezgette, mint a HírTv-s kollégája.”

2023. március 30-án szerettünk volna feltenni egy kérdést Marosi Beatrixnek, a Belső-Pesti Tankerületi Központ vezetőjének, arról érdeklődtünk, hogy miért rúgta ki azonnali hatállyal a Kölcsey Ferenc Gimnázium öt tanárát. Marosi tankerületéhez tartozik az Eötvös és a Vörösmarty Gimnázium is, ahonnan szintén kirúgtak egy-egy tanárt polgári engedetlenség miatt. Nem kaptunk választ.

Másnap, március 31-én Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció „oktatási és kulturális árnyékminisztere” Erőszakosan lépett fel a tankerületi vezető, ami jól jelképezi az Orbán-kormány tanárokkal szembeni elnyomását címmel adott ki közleményt. És ebben vajon kifogásolták munkatársunk fellépését? A helyes megfejtők között egy tizenkét darabos edényszettet sorsolunk ki.

A közlemény első mondatát elrejtettük, egyetlen kattintással olvashatóvá válik:

„Erőszakosan próbálta akadályozni a Telex riporterét és nem válaszolt az újságírói kérdésekre a havi egymilliós fizetést kapó tankerületi vezető, Marosi Beatrix, aki kirúgta a Kölcsey Ferenc Gimnázium polgári engedetlenséghez csatlakozó tanárait.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!