Van olyan ember, akinek megért majdnem 1 milliárd forintot kifizetni egy Messi–Ronaldo-meccsjegyért

2023. január 18. – 09:40

Másolás

Vágólapra másolva

Egy szaúd-arábiai ingatlanmogul 2,6 millió dollárt fizetett azért a különleges jegyért, amellyel csütörtökön megnézheti azt a jótékonysági futballmeccset, amelyen egymás ellen lép pályára Lionel Messi és Cristiano Ronaldo – írja az Aljazeera.com. Ez a pénz átváltva, a cikk élesedésekor érvényes árfolyamon

946 842 000 forintnak felel meg – vagyis ennyit adott azért, hogy a két szupersztárt lássa egymás ellen játszani.

Igaz, talán ez lesz az utolsó ilyen alkalom (bár meglepne, ha nem lenne egyik vagy mindkét játékosnak még egy gálameccse a visszavonuláskor, és legalább az egyiken nem lépne pályára a másik is).

Csak összehasonlításként: a magyar bajnokság kirakatcsapata, a Ferencváros legdrágább bajnoki bérlete erre a szezonra 88 900 forintba került – ezzel a hazai kupameccseket is meg lehet nézni –, vagyis

annyi pénzből, mint ennek a csütörtöki meccsjegynek az ára, több mint tízezer évre szóló Fradi-szezonbérletet meg lehetett volna venni.

De még a Messit foglalkoztató PSG szintjén is nagyon komoly ez az összeg: a francia csapat februári, Bayern elleni párizsi BL-meccsére 3500 euró a legdrágább jegy. Ennek csaknem hétszázszorosából szurkolhat csütörtökön a szerencsés nyertes.

A meccset egyébként Messi klubcsapata, a francia bajnokság élén álló Paris Saint-Germain játssza a szaúdi All-Star csapattal, amelybe Ronaldo új klubja, az al-Nasszr és riválisa, az al-Hilal ad játékosokat. Ez lesz Ronaldo első pályára lépése azután, hogy aláírta a 2025-ig szóló, több mint 200 millió eurót (nagyjából 79 milliárd forintot) érő szerződését az al-Nasszr csapatával.

A meccs népszerűsítésére Turki al-Sejk, a királyi udvar tanácsadója ajánlotta fel árverésre a különleges jegyet. A licitálás 266 000 dollárról indult, tehát az üzletember nagyjából a kikiáltási ár tízszereséért vette meg. A jegyhez persze járnak extrák is, így például a játékosokkal való fotózkodás és az öltözőbe való belépés. Az igazi persze az lenne, tudom, ha még a világbajnoki trófeát is meg lehetne fogdosni érte; mondjuk Salt Bae-nek ezért még fizetni se kellett – de hát nem lehet mindenki a FIFA-elnök kedvenc szakácsa.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!