Hivatalos: Cristiano Ronaldo aláírt a szaúdi al-Nasszrhoz

2022. december 30. – 20:28

Hivatalos: Cristiano Ronaldo aláírt a szaúdi al-Nasszrhoz
Cristiano Ronaldo a portugálok Marokkó elleni vb-meccsén – Fotó: Koen van Weel / ANP MAG / ANP via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo a szaúdi al-Nasszrhoz igazol, jelentette be a szaúdi bajnokság második helyén álló csapat a Twitteren.

A CBS szerint 75 millió dollárt, azaz 28 milliárd forintot fog keresni évente a szaúdiaknál. Az átigazolásguru Fabrizio Romano ennél nagyságrendekkel nagyobb, évi 200 millió eurós (80 milliárd forintos) fizetésről ír (egy reklámszerződést beleértve).

Az al-Arabija úgy értesült, hogy Ronaldo szerződése a 2024/25-ös idény végéig szól a csapattal. A Daily Standard újságírója azt írta a Twitteren, hogy Ronaldo várhatóan nem marad 2025 után az országban, ugyanis nem szeretné segíteni a 2030-as foci-vb megrendezéséért indított szaúdi kampányt, mivel Portugália is a potenciális rendezők között szerepel.

Az al-Nasszr, illetve a szintén szaúdi al-Hilal már a nyáron is tett ajánlatot a portugál játékosnak, akkor azonban Ronaldo visszautasította a közeledést arra hivatkozva, hogy még néhány évig a Bajnokok Ligájában akar játszani, ugyanis még ereje teljében érzi magát.

C. Ronaldo előző klubja, a Manchester United november végén jelentette be, hogy közös megegyezéssel szerződést bontanak a portugál sztárral. Ronaldo azután távozott Manchesterből, hogy egy 90 perces brit tv-interjúban kritizálta saját klubjának vezetőit és edzőjét.

Sajtóértesülések szerint Ronaldo célja az interjúval és a Manchester Uniteddel való szakítással az volt, hogy még decemberben egy Bajnokok Ligájában szereplő klubhoz igazolhasson (a United idén az Európa-ligában szerepel, miután csak hatodik lett a 2021/22-es bajnoki évadban). A CBS szerint azonban egy topklub sem jelentkezett be Ronaldóért, ezért döntött végül a zsíros szaúdi ajánlat mellett.

A portugál világsztár a Sporting Lisszabonban kezdte profi pályafutását, ahonnan 2003-ban, 18 évesen igazolt az akkor még Sir Alex Ferguson által vezetett Manchester Unitedhez. Hat szezont töltött a manchesteri alakulatnál, mielőtt a Real Madridba igazolt volna világrekordot jelentő 80 millió angol fontért. Kilenc madridi szezon után három idényt a Juventusban húzott le, majd másfél szezonra visszatért Manchesterbe.

A Ronaldo számára csalódást jelentő katari világbajnokságon a negyeddöntőben a marokkóiak jelentették a végállomást a portugál válogatottnak. Ronaldo a tornán mindössze egy büntetőből szerzett gólig jutott, a kieséses szakaszban pedig mindkét mérkőzésen a kispadon kezdett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!