Cristiano Ronaldo szerint elárulták a Manchester Unitednél, és arra kényszerítik, hogy hagyja el a klubot

2022. november 14. – 07:46

Másolás

Vágólapra másolva

Cristiano Ronaldo egy friss interjújában azt mondta, el kell hagynia a Manchester Unitedet, mert érzése szerint a klub elárulta és fekete báránnyá tette őt, mintha minden rossznak ő lenne az oka.

A futballista turbulens hónapokat él át a korábbi sikereitől évek óta elmaradó egyesületével. Úgy tűnt, hogy már a nyáron távozik a Unitedtől, hogy ebben a szezonban is játszhasson a Bajnokok Ligájában, de végül maradt. Azóta viszont többször összeveszett az edzőjével, Erik ten Haggal. Még a nyáron, meg sem várva egy edzőmeccs végét, hazament, majd októberben megtagadta, hogy csereként álljon be a Tottenham ellen. Büntetésként Ten Hag a következő meccsre nem is nevezte a portugál játékost.

Ronaldo a TalkTV-ben, Piers Morgannek adott nagyinterjút hányattatásairól és sérelmeiről. A 90 perces beszélgetést majd két részletben, szerdán és csütörtökön adják le, de egy írásos kivonat már megjelent a Sunon.

Arra a kérdésre, hogy a United vezetősége megpróbálta-e kiszorítani őt a klubból, Ronaldo azt mondta: „Igen, nemcsak az edző, hanem még két-három fickó a klub körül. Úgy éreztem, elárultak.”

Amikor ismét megkérdezték, hogy a klub vezetői megpróbálják-e kiszorítani őt, azt mondta: „Nem érdekel. Az embereknek meg kell hallaniuk az igazságot. Igen, úgy éreztem, elárultak, és úgy éreztem, hogy egyesek nem akarják, hogy itt legyek, és ez már tavaly is így volt, nem csak idén.”

Azt is mondta, hogy nem tiszteli Erik ten Hag vezetőedzőt. „Nem tisztelem őt, mert nem mutat tiszteletet irántam. Ha nem tisztelsz engem, én soha nem foglak tisztelni téged.”

Ronaldo szerint mióta Alex Ferguson elhagyta a klubot, az csak lefelé ment. Megdöbbentette, hogy a klub létesítményei az úszómedencétől, az edzőteremtől a táplálkozáson át a technológiáig milyen lemaradásban vannak.

„Azt hiszem, a szurkolóknak tudniuk kell az igazságot. A legjobbat akarom a klubnak. Ezért jöttem a Manchester Unitedhez. Amióta Sir Alex elment, nem láttam fejlődést a klubban. Semmi sem változott. Szeretem a Manchester Unitedet, szeretem a szurkolókat, mindig mellettem álltak. De ha másképp akarják csinálni, sok-sok dolgon kell változtatniuk.”

Ronaldo szerint a klubról alkotott véleményét Ferguson is osztja, akinek kulcsszerep volt abban, hogy a Juventustól visszatérjen az Old Traffordra, amikor úgy tűnt, hogy a Manchester Cityhez igazol.

„Mindenkinél jobban tudja, hogy a klub nem azon az úton van, amit megérdemelne. Ő tudja. Mindenki tudja. Azok az emberek, akik ezt nem látják, az azért van, mert nem akarják látni, vakok” – mondta a játékos.

Ronaldo arról is beszélt Morgannek, hogy amikor áprilisban elvesztette kisfiát, nagyon meghatotta az a tiszteletadás, amelyet a Liverpool szurkolói a United elleni mérkőzésen az Anfielden tanúsítottak iránta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!