A Manchester edzője megerősítette: Ronaldo megtagadta, hogy csereként beálljon

2022. október 21. – 15:44

A Manchester edzője megerősítette: Ronaldo megtagadta, hogy csereként beálljon
Cristiano Ronaldo a nyáron is lelépett, akkor még kegyelmeztek neki – Fotó: Oli Scarff/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Miután kiderült, hogy a Manchester United edzője nem cseréli be Cristiano Ronaldót a szerdai angol bajnoki fordulóban, a portugál meg sem várta a hármas sípszót, és az öltözőbe ment. Még a szezon elején volt már egy hasonló attrakciója, akkor kezdő volt a Villarreal ellen, de lecserélték, és a második félidőben lelépett a stadionból, és hazament.

Erik ten Hag úgy értékelt a találkozó után, hogy nagyon elégedett, mind a tizenegy játékosa igazi csapatként viselkedett és harcolt a pályán, együtt védekeztek, és együtt is támadtak.

A klub pedig tudatta csütörtökön, hogy a Chelsea elleni hétvégi meccsen nem lesz a keret tagja a 37 éves játékos, aki nagy erővel készül az egy hónap múlva kezdődő vb-re. A United azt nem közölte, kapott-e pénzbírságot a száműzetés mellé, de az angol bulvárlapok 720 ezer és egymillió font közé teszik a büntetés mértékét. Ha azt vesszük, hogy a heti bére félmillió körül van, nem is súlyos. Inkább a játékhiány miatt aggódhat, bár egyelőre elképzelhetetlen, hogy Ronaldo ne legyen benne a portugálok 23 fős vb-keretében. A játékos elnézést kért az Instagramján, a posztjában írt a tiszteletről, az összetartozás fontosságáról.

Ten Hag pénteken megindokolta, miért döntött így. Értékrendet állított fel, és vannak normák, amik mindenkire egy formán érvényesek, és mivel ő vezetőedző, az ő felelőssége, hogy ezeket betartsák a játékosai. Már a Villarreal elleni felkészülési meccs után elmondta, hogy elfogadhatatlan, amit tett Ronaldo, mivel ez ismétlődött, nem úszhatja meg a büntetést. Ten Hag igennel felelt arra a kérdésre, hogy Ronaldo megtagadta-e, hogy csereként a pályára lépjen.

A Guardian már arról is írt, hogy a télen távozhat Ronaldo. Ha megkapja előre a fizetése felét, akkor nem maradna.

Az ügy nemcsak a szurkolókat, hanem a szakértőket is élénken foglalkoztatja, Peter Schmeichel a BBC-n azt magyarázta, hogy a holland edzőnek világos elképzelései vannak, mit akar látni a pályán, és mit követel meg a játékosaitól. Sir Alex Ferguson távozása óta öt menedzsere volt a csapatnak, türelemre van szükség. „Meg kell értenünk Eriket, nincs szükség olyan zavaró tényezőkre, mint ez az eset. Először csalódtam Ronaldóban, tudhatta volna, hogy ezzel a címlapokra kerül, és ez a viselkedés egyébként is elfogadhatatlan.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!