Már csak 365-öt kell aludni 2024-ig!

2023. január 1. – 08:52

Másolás

Vágólapra másolva

Talán nem is érdemel a fenti – egyébként olvasásra/megnézésre ajánlott! – anyagainknál több szót az, hogy milyen év volt 2022, maradjunk annyiban, hogy nem annyira fényes. Hogy 2023 jobb lesz-e? Őszintén reméljük, hogy igen, de garantálni sajnos nem tudjuk.

Jóslatokban persze nincs hiány.

Itt van például az Eno Alaric nevű tiktoker, aki saját bevallása szerint egy 2671-ből érkezett időutazó, és a december 30-i videójában azt mondta, a világ hamarosan véget ér, mert megérkezik a Bajnok nevű ellenséges földönkívüli faj. Szerinte kevesen fogják túlélni a találkozást, ők is csak annak köszönhetően, hogy egy másik földönkívüli faj, amelynek az otthonát szintén az ellenséges faj pusztította el, 2023. március 23-án kiment nyolcezer embert egy másik lakható bolygóra. Egy korábbi posztjában egyébként arról beszélt, hogy február 6-án négy tinédzser ősi romokat fog felfedezni, majd egy készülék féreglyukat nyit egy másik galaxisba. Májusban aztán gigantikus cunami önti el Kaliforniát, mondjuk az nem világos, hogy ez kit érdekel majd, ha márciusban úgyis mind meghalunk vagy másik bolygóra költözünk.

Aztán itt van persze a jó öreg Nostradamus is, akihez mindig bátran fordulhatunk, ha szeretnénk már január 1-jén azon keseregni, milyen szar évünk lesz már megint. Mindenki kedvenc apokaliptikus jósa szerint 2023-ban a következők várhatók: nagy háború; zűr a Marson; akkora éhínség, hogy az emberek egymást kezdik elfogyasztani; fokozódó globális felmelegedés és halpusztulás; egy Péter nevű új pápa, aki elhozza a katolikus egyház bukását; illetve „égi tűz a királyi építményen”, ami jelentheti egy uralkodó bukását, de más értelmezések szerint a világ végére utal.

Ne feledkezzünk meg a hasonlóan nagy jós hírében álló Dmitrij Medvegyevről se. Az orosz exelnök Nostradamust megszégyenítő optimizmusáról már mi is írtunk, de ha csak egy trailer készülne a jóslataiból, biztosan felvillanna benne az EU szétesése; a háború Franciaország és a fél Közép-Kelet-Európát bekebelező Németország között; a polgárháborúba süllyedő Egyesült Államok szétesése és Elon Musk elnökké választása; na meg persze az, hogy Magyarország és Lengyelország elfoglalja Nyugat-Ukrajnát.

Ha valaki ennél szárazabb jóslatokra is kíváncsi, itt a Bloomberg gazdasági összefoglalója arról, mi várható 2023-ban. Mindenki másnak kitartást: már nincs is olyan messze 2024.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!