Olyan sokan töltötték már ki Márki-Zay konzultációját, hogy el sem árulják, hányan

2022. december 3. – 07:15

Másolás

Vágólapra másolva


Márki-Zay Péter november 7-i posztjában jelentette be, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom elindítja a Civil Nemzeti Konzultációt. A poszt szerint a kérdőív elérhető online, de a cél az, hogy találkozhassanak velünk az utcákon is, az MMM pultjainál.

Mivel a kormány konzultációját kitöltők számát a december 9-i határidőhöz közeledve már hetente közlik, kíváncsiak voltunk, vajon hogy áll a Mindenki Magyarországa konzultációja, sorban állnak-e már a standoknál az aláírni vágyók, illetve meddig van lehetőségük halogatni magukban a késztetést. Megkerestük hát az MMM-t, és a következő kérdéseket tettük fel:

  • Hányan töltötték ki online a kérdőívet?
  • Mi a konzultáció végső határideje?
  • Indult-e offline kitöltés is, utcai kitelepülésekkel?

Nos, aki kérdez, annak válaszolnak. Méghozzá azt, hogy olyan sokan töltik ki Márki-Zay vezette mozgalom íveit, „hogy az már most meghaladja a korábbi elvárásaikat”, de hogy ez mit jelent, az sajnos nem derül ki,

mert nem árulják el, csak ha már lezárult a gyűjtés.

És ez mikor lesz?

Azt sem tudni pontosan, de nagyjából január közepén.

Az offline kitöltés elindult, a gyűjtést már több megyében megkezdték a mozgalom aktivistái.

Egy dolog miatt mindenképp érdemes volt írni a sajtóosztálynak, ugyanis küldtek egy fotót, amin „a konzultációra elkészített új arculati elemekkel ellátott stand” látható. Hogy az új arculatra jutott-e a mikro-makroadományokból megmaradt pénzekből, azt nem tudom, én mondjuk elsőre nem hőköltem hátra az újdonság varázsától, ám döntsék el önök, íme:

Fotó: Mindenki Magyarországa Mozgalom
Fotó: Mindenki Magyarországa Mozgalom

A pontos válasz: „A válaszadók száma már most meghaladja a korábbi elvárásainkat, de mivel számuk folyamatosan növekszik, így majd csak a konzultáció lezárultával közöljük a kitöltők pontos számát. A papír alapú kitöltést már több megyében megkezdték aktivistáink, a konzultációra elkészített új arculati elemekkel ellátott standoknál. A következő időszakban pedig még több helyen lesz lehetőség a kitöltésre. A konzultáció előreláthatólag január közepéig tart, a papír alapú kitöltéstől függően.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!