Szentkirályi Alexandra fekete öves tiktokkerként okítja a magyar fiatalságot Brüsszelről, energiapolitikáról és szankciókról

2022. november 23. – 13:02

Másolás

Vágólapra másolva

Nem tagadjuk, könnyű elveszni az újabb és újabb szankciós-csomagok tengerében, nehéz vállalkozás kibogozni, éppen hányadán áll egymással a magyar kormány és Brüsszel, ahogy azt a kifejezést sem fél perc megérteni, hogy: gázársapka. Akinek nincs ideje hosszú cikkeket olvasni, tanulmányokat bújni és grafikonokat elemezgetni, látogasson el Szenkirályi Alexandra TikTokjára egy könnyed gazdaságpolitikai egyszeregyre! Arra viszont nem árt készülni, hogy a találékony, vicces és nagyon fiatalos videókból nem egyszer hiányoznak a tények és a magyarázatok is.

A kormányszóvivő hosszú ideje próbálja meghódítani a magyar TikTokot (a hódító hadjáratba néha becsúszott egy-egy botlás is), az utóbbi időben pedig nagy erőkkel magyarázza a közösségi platform látogatóinak a magyar kormány szankciós és energiapolitikai álláspontjait.

Olyan videókkal, mint ez, amiben nagyon kreatívan illusztrálja, mi is az a gázárstop.

Vagy ez, amiben Billie Eilishra szögezi le, kik a szankciók igazi vesztesei.

Vagy ez, amiben nem túl nagy beleéléssel lipsynceli a Speak Up-ot, hogy nyomatékosítsa, „Európa fázik, Ukrajna vérzik, Oroszország gazdagodik”.

Vagy a legfrissebb, amiben a korábbi tiktokjaiból már megismert piros műbőr tréninggatyóban játssza el egy személyben (a POV fogalmát kicsit megkavarva) a magyar kormányt, Brüsszelt, a gázársapkát (magyar nevén rezsicsökkentést, de a kormánykommunikáció dimenziójában ez közel sem annyira vonzó fogalom), a 9. szankciós csomagot, az Ukrajnának szánt fegyverszállítmányt és a nukleáris energiára vonatkozó szankciókat (utóbbi továbbra sincs napirenden az EU-ban).

Aki nem csak a kormányszóvivő TikTokjáról szeretne tájékozódni a fenti témákban, ajánljuk a Telex cikkeit a szankciós politika Oroszországra gyakorolt hatásairól, az európai gázársapka bevezetésének tervéről és meghiúsulásáról és arról is, mit gondol Brüsszel arról, hogy mit gondol (és kommunikál) a magyar kormány a szankciókról.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!