Palkovics a lemondásáról még nem, de autókról már beszélt nyilvánosan

2022. november 16. – 13:48

Másolás

Vágólapra másolva

Palkovics László technológiai és ipari miniszter múlt héten lemondott. Pontosabban: elterjedt a híre, hogy lemondott. Amit a kormány napokig se megerősíteni, se cáfolni nem volt hajlandó. Aztán Navracsics Tibor elszólta magát. Végül öt nappal az első pletykák hírek megjelenése után a kormány végre hivatalosan is megerősítette: Palkovics lemondott.

Arról, hogy hogyan és miért fagyott le öt napra a kormányzati kommunikáció, ebben a cikkünkben írtunk. Palkovics se a lemondás okairól, se a körülményeiről, se további terveiről (bár azt már lehet tudni, hogy a Honvédelmi Minisztériumhoz kerül) nem nyilatkozott azóta nyilvánosan.

Ez viszont nem azt jelenti, hogy a volt miniszter eltűnt volna. Az MTI szerdai híre szerint Zalaegerszegen jelent meg a „leköszönt technológiai és ipari miniszter”, aki „a kormány nevében tartott beszédet” az osztrák autóipari fejlesztőcég, az AVL által Zalaegerszegen, a ZalaZONE tesztpálya mellett létesített járműtechnikai központja avatásán.

Ahol arról beszélt, a hazai autóipar jó és fontos, a kutatás-fejlesztésre és az innovációra szánt források nőnek, a teljesítmény is nő, ahogy a foglalkoztatottság is, a beruházások alakulása kedvező, sőt rekorder az EU-ban, akkumulátorgyártásban pedig európai központtá válhat az ország a következő évtizedre.

A miniszter november elején is járt a zalaegerszegi tesztpályán, ráadásul nem egyedül, Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszterrel, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszterrel és György László innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkárral próbáltak ki néhány elektromos sportautót. György László szavaival élve íme

a Három Muskétás és a Szállító:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!