Önt felháborítja ez a falfestmény? A michigani szülőket nagyon

2022. október 21. – 14:19

Másolás

Vágólapra másolva

Kedves mesefigurák, szuperhősök, orvosi köpenybe öltözött nyuszik és macik, bájosan mosolygó gyerekek, szívecskék – ne tévessze meg önöket a michigani középiskolás falfestménye, az ugyanis közel sem olyan ártatlan, mint amilyennek első ránézésre tűnhet! Szemfüles michigani szülők észrevették, amit a sátánista háttérhatalomnak dolgozó fiatal diák elrejtett a képen: az ördögöt ünneplő szimbólumokat, a boszorkányság jelét és természetesen az LMBTQ-propagandát is.

Most nézze meg közelebbről is! Látja?

Ott van, igen: a videójátékokból ismert maszk valójában az ördög szimbóluma, a Hamsza kéz (amelyet sok kultúrában Isten kezének szimbólumaként tartanak számon, és a védelmet jelképezi) pedig valójában a boszorkányságra utal – legalábbis azok szerint a felháborodott szülők szerint, akik a falfestmény eltávolítását követelték.

Arról nem is beszélve, hogy a festményen szereplő egyik gyerek szivárványos pólóban van, egy másik a transzszexuális zászló, kettő pedig a biszexuális zászló színeit viseli magán. Felháborító!

Az npr cikke szerint a vitatott kép a michigani Grant középiskola tinédzser-egészségügyi központjának falán található. Az üres falra bárki tervezhetett képet, a pályázatot egy középiskolás diáklány műve nyerte meg. A nyertes pályamunkán eredetileg csak a fő alakok szerepeltek, a kisebb szimbólumokat állítólag csak később festette rá a diák.

A falfestmény jelentéséről és rejtett(nek vélt) üzeneteiről heves vita alakult ki az iskola múlt heti gyűlésén, amelyet egy helyi tévécsatorna híradója is közvetített.

A felháborodott szülők szerint a diák kiforgatta a falfestmény „maradj egészséges” témáját, hogy keresztényellenes üzeneteket közvetítsen. „Ez a keresztény hit elleni diszkrimináció” – mondta egy férfi, hozzátéve, hogy a festmény szerinte gyűlöletkeltő. Egy másik szülő pedig arról beszélt, a transzneműség egy mentális betegség, amit kezeltetni kell.

A festmény készítője a fórumon remegő hangon próbálta meg elmagyarázni a dühös szülőknek, hogy a festmény célja nem a sátánizmus propagálása volt, hanem az, hogy „az emberek úgy érezzék, szívesen látják őket”. A fórumon két queer diák – akiket az iskolában korábban sokat zaklattak a másságuk miatt – is arról beszélt, mennyire fontos számukra a falfestmény, ami végre a befogadásról szól.

Ezzel persze nem tudták meghatni a náluk sokkal okosabb és tájékozottabb szülőket, az egyik anyuka például az alkotó felszólalása után azt mondta: „Remek kifogásokat talált, hogy megvédje a rajzait, de egyikünk sem ilyen hülye.”

Bár a fórumon nem született megegyezés a falfestmény sorsáról, a tankerület később közölte: minden érintett féllel egyeztetve végül úgy döntöttek, eltávolítanak néhány problémásnak ítélt szimbólumot a képről, a maszkot és a Hamsza kezet például lefestik, a LMBTQ+-színeket viselő figurák viszont maradhatnak a falon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!