Pedig olyan jól indult, de Mihalik Enikő szupermodell ízekre szedte a Metropol sztoriját a dollárbaloldalról és az amerikai álomvilláról

2022. október 5. – 00:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Alig egy héttel ezelőtt ismerhettük meg a „dollárbaloldal” kifejezést, és már akkor sejthettük, hogy nem utoljára fogjuk hallani. Ahogy várható volt, erre a csodálatos szóra épül fel egy új lejárató kampány a kormánypárti sajtóban, ami nem szokott pöcsölni a BBC etikai alapelveinek betartásával, és valahonnan mindig van pénz a sorozatban elvesztett sajtóperek kifizetésére.

A sztorihoz a dollárbaloldal (vs. rubeljobboldal) mellé kellett még néhány kulcsszó. A karaktergyilkosságokra szakosodott műhelyben úgy gondolhatták, a mára kissé megkopott „Soros” hívószó mellé jó lesz például az „álomvilla” kifejezés természetesen a „dollárbaloldal” társaságában. Így született meg előbb a Metropolon, majd a kormányközeli médiabirodalom minden szegletében az Origótól a „közszolgálati” Híradóig a következő cím:

„Közel 2 millió dollárért vett magának álomvillát a magyar dollárbaloldal főnöke”

A célpont Korányi Dávid, aki – valljuk be –, profilját tekintve eléggé megfelelő célpontnak. Korábban Bajnai Gordonnal dolgozott, most Karácsony Gergely városdiplomáciai főtanácsadója, félig az Egyesült Államokban él, és az Action for Democracy nevű szervezet hazai vezetője. Miután Márki-Zay Péter elmondta, hogy ettől a szervezettől dollárban kaptak támogatást a választások idején, azóta ez az egyik legfőbb ellenzék-elleni vesszőparipája a kormánypártoknak. (Kis zárójeles megjegyzés: zaccos dolog egyébként egy választási kampányban külföldi pénzeket felhasználni, ezt a törvény nálunk is szigorúan tiltja a pártoknak – Márki-Zay Péter viszont azt állítja, ők mozgalomként működnek, így ez a szabály nem vonatkozik rájuk, a pénzt pedig nem is a kampányra fordították.)

A „Soros-birodalom egyik központjának számító” Connecticutban vásárolt ingatlanról szóló cikk részleteibe nem is mennénk itt most bele, mert mint az lenni szokott, minden ilyen történet csak akkor tud szaftos lenni, ha egyáltalán nem kérdezik meg az érintett felet.

A Metropol cikkére meglepő helyről érkezett velős válasz: Korányi Dávid feleségétől, Mihalik Enikőtől, a világhírű szupermodelltől, aki már hosszú ideje az Egyesült Államokban él. Mihalik egy Instagram-storyban néhány rövid mondatban szedi ízekre a Metropol által kreált történetet, ami pedig így első hallásra tényleg olyan pofás volt:

  • „De jó is egy ekkora hazugságra ébredni. Két verzió van: 1. vagy a férjem a hátam mögött vásárolt egy házat, amire a pénzt is titkolta tőlem. 2. a média egyszerűen nem tudja mit beszél.”
  • A házat én (Mihalik Enikő) vettem abból a pénzből, amit a brooklyni lakásom eladása után kaptam.
  • A ház, amit vettem, nem a képeken szereplő ingatlan.
  • A ház a lakás (árának) töredékébe került, és a fennmaradt összegből fogom én felújíttatni.
  • A ház megvásárlásához hitelt vettünk fel, mint a vásárlók többsége.
Fotó: Instagram/Mihalik Enikő
Fotó: Instagram/Mihalik Enikő
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!