Tesztelik az új mantrát, itt a dollárbaloldal

2022. szeptember 29. – 16:53

Másolás

Vágólapra másolva

Új főzet készült Rogán Antal boszorkánykonyháján, a Gyurcsány–Bajnai-korszak, az elmúlt nyolc év, az illegális migráns, a keményen dolgozó kisember és az elhibázott brüsszeli szankciók után itt a

dollárbaloldal.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón háromszor is ezzel az összetett szóval illette az ellenzéket, így utalva arra, hogy Márki-Zay Péter korábbi ellenzéki miniszterelnök-jelölt néhány napja egy interjúban büszkélkedett el azzal, hogy mozgalma több százmilliós támogatást kapott az Egyesült Államokból.

„Hallottuk a szót. Mélység és magasság viszhangozák azt” – írta Vörösmarty Mihály, és valószínűleg ugyanezt mondták a fideszes Facebook-oldalak kezelői is, ugyanis rögtön a kormányinfó után el is kezdték kiemelve sulykolni a dollárbaloldalozást a Facebookon. Ha a magasság még nem is, a mélység tehát már visszhangozza.

Fideszes politikusok gyakran futtatnak meg így kifejezéseket, hogy megnézzék, melyikre hogy reagál a magyar közvélemény. Az elmúlt nyolc év például beépült a közbeszédbe, ahogyan az illegális migráns szókapcsolat is. A keményen dolgozó kisemberrel viszont mellélőttek, senkit nem érdekelt, Rogán Antal szájából pedig különösen bénán hangzott, hamar le is tekerték, már senki nem emlékszik rá.

Az „elhibázott brüsszeli szankciók” szókapcsolatot még csak most sulykolják, érdemes megfigyelni, beszélnek-e egyáltalán fideszesek úgy a szankciókról, hogy ne tennék elé az „elhibázott” melléknevet. Hogy a dollárbaloldal meddig marad velünk, még nem tudni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!