Beelőzte a Kétfarkú Kutyapárt a kormányt a Nemzeti Konzultációval

2022. szeptember 27. – 15:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Fidesz–KDNP a múlt heti Balatonalmádiban tartott frakcióülés után jelentette be, hogy „felkéri” a kormányt, tartson nemzeti konzultációt az Oroszország elleni uniós szankciók energiapolitikát érintő elemeiről, melyekről Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője kijelentette, hogy „azok kárt okoznak, helyzetbe hozzák Oroszországot”, mivel Oroszország sokkal gazdagabb lett, Európa meg szegényebb. Orbán Viktor az Országgyűlésben azzal indokolta a nemzeti konzultáció szükségességét, hogy

a szankciók bevezetése nem demokratikusan történt, a brüsszeli elit döntött róla, és az európai embereket nem kérdezte meg senki. A szankciók árát ellenben az európai emberek fizetik meg.

Ahogy arról részletesen írtunk, ez a propagandasajtóban hónapok óta sulykolt állítás több szempontból is hamis.

1. Az uniós importtilalom az energiahordozók közül egyelőre csak a szénre terjed ki, ehhez jön még 2023 elején a kőolaj, az is bizonyos kivételekkel. Az energiaellátás szempontjából kulcsfontosságú földgázra semmilyen szankció nem vonatkozik, a hiányt nem az uniós szankció okozza, hanem az, hogy Oroszország különféle okokra hivatkozva korlátozza a szállítást.

2. Az idén márciusban még fennálló orosz gázfüggőséget Európa lényegében már felszámolta, hiszen a korábbi 40-ről 7-9 százalékra zuhant be az orosz gázimport.

3. az igaz, hogy Oroszország rengeteg pénzt keresett a részben, de nem kizárólag a háború miatt megugró energiaáraknak köszönhetően, azonban a bevételek szeptemberre meredeken csökkenni kezdtek.

Nade ennyit a valóságról, jöjjön inkább a hazugságok elé tartott görbe tükör, a propaganda monoton moraját megtörő fricska, a sötétségbe fénycsóvaként hasító humor: a Magyar Kétfarkú Kutya Párt kedden közzétett konzultációparódiája, mely kiállításában és frázisaiban is követi-kiforgatja a 2010 óta megszokott konzultációkat:

Forrás: Magyar Kétfarkú Kutya Párt / Facebook
Forrás: Magyar Kétfarkú Kutya Párt / Facebook

A konzultáció 8+1 kérdésén magyarul és oroszul is lehet „igen”-nel szavazni, a kérdéssor pedig a szürreális szintre süllyedő kormánypropaganda mellett megidéz néhány, Oroszországgal és Ukrajnával kapcsolatos sztereotípiát is: így például megjelenik a „konzultációs” felvetések között a vodka árának 500 forint/literben való maximalizálása, az üzemanyag- és cigarettacsempészet legalizálása.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!