Dobrev Klára egy új világ reménye, avagy vasárnapi szerelmeslevél Gyurcsány Ferenc tollából

2022. szeptember 25. – 13:19

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Remény, ígéret, álom – ki ne akarna arra kelni egy borongós vasárnapi reggelen, hogy a férje a fenti szavakkal fűszerezett dicshimnuszt zeng róla a közösségi médiában? A szerencsés ma Dobrev Klára volt, a rajongó férj pedig Gyurcsány Ferenc, aki reggeli Facebook-bejegyzésében köröket vert minden középkori lovagköltőkre.

A politikai körítés a DK árnyékkormány-alakítása és Dobrev Klára árnyékminiszterelnöki kinevezése volt, de a száraz tények közlésén túl („Van választás. Orbán vagy Dobrev.”) a volt miniszterelnök hamar a romantika rózsaszínű habjaira evezett a bejegyzésben:

„Dobrev az európai, szabad magyar köztársaság legjobb képviselője. Ő fogja vezetni az országot. Jobbá, emberibbé teszi. Hibái, tévedései is emberiek lesznek. Ahogy sikerei is.

Megérkezett egy új világ reménye, ígérete. Dobrev Klára személyesíti meg ezt az álmot.”

Mit is mondhatnánk? Szép, nagy szavak ezek, sok boldogságot nekik!

A Demokratikus Koalíció (DK) 2022. szeptember 16-án jelentette be, hogy Dobrev Klára vezetésével árnyékkormányt alakítanak azért, hogy megmutassák, van alternatívája Orbán Viktornak és a Fidesznek. Két nappal később Dobrev részletesen beszélt a terveikről, legfontosabb feladatuknak az Orbán-kormány megbuktatását nevezte. Szeptember 19-én a névsort is közzétették, jellemzően kipróbált, tapasztalt politikusok kaptak árnyékminiszteri szerepet, Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke nincs a listán. Az árnyékkormány kifejezés nem közjogi fogalom, a Telex ezért a valódi, kézzelfogható funkciókat nevezi meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!