Szerintem mindenki maradjon otthon vasárnap délután

2022. szeptember 25. – 07:48

Másolás

Vágólapra másolva

Tudják, szokták mondani, hogy milyen szép is tud lenni az ősz, amikor a legkedvesebb arcát mutatja nekünk, ahogyan a nap kellemes meleggel simogatja az ember arcát, áttűnve a fák már barnuló-sárguló-vörösödő levelein, az ég olyan szikrázóan ragyog, hogy a kékségét legfeljebb egy-egy bárányfelhő töri meg. Komfortos, kényelmes érzésekkel telítődünk ilyenkor, és a spiritualitásra fogékonyakat talán megérinti valami az örökkévalóból.

Na, ma egészen másmilyen idő lesz.

Pocsék.

Nem fog nagyon lehűlni, sőt, délután a déli országrészekben még kicsivel 20 fok fölötti hőmérsékletek is várhatóak, és hajnalban sem volt 6 foknál hidegebb a leghidegebb területeken sem. De ezzel el is mondtunk minden jót, amit a vasárnapi időről el lehetett.

Ugyanis az ország nagy részén egész nap esni fog, szürke mosogatóvíz színű égbolt telepedik ránk, akinek az utcára kell mennie, annak Kiss Ottó kultikus meséje, Hálló Istvá története juthat eszébe. Igen, aminek a címe ugyanaz, mint amire kattintva idáig eljutott: Szerintem mindenki maradjon otthon vasárnap délután. Kiegészítve annyival, hogy délelőtt is, meg aztán este is.

És akkor most az Országos Meteorológiai Szolgálat szárazabb, szikárabb szavainak átadva a terepet:

„Erősen felhős vagy borult lesz az ég átmeneti szakadozásokkal, vékonyodásokkal. Napközben északkelet felé terjeszkedik egy csapadékzóna, amelyből több hullámban lehet számítani esőre, záporra (legkisebb eséllyel délkeleten). Késő délutántól, estétől a Dél-Dunántúlon már újabb csapadékgócok képződnek, amelyekből zivatar is kialakulhat. A déli szél helyenként megélénkülhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 21 fok között alakul, a Tiszántúlon a magasabb értékekkel. Késő estére 10 és 15 fok közé csökken a hőmérséklet.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!