Utánanéztünk Orbán színes, páfrányos horvátországi ingének

2022. augusztus 8. – 18:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor egy színes, páfrányleveles nyári ingben pózolt szombaton egy horvát étterem munkatársaival, miután elköltötte vacsoráját. Horvátországban nyaral, a kép Brač szigetén, Milnában, a Gajeta tavernában készült:

A magyar miniszterelnök ruhája a mintája és a színei alapján egy Tommy Bahama ing lehet, méghozzá a divatház Tortola Fuego modellje, ami nagyjából azt jelenti: tüzes vadgerle.

Itt megtaláltuk az inget, ami eredeti áron 128 dollár, azaz kb. 49 ezer forint, de most épp le van árazva 71 dollárra, azaz 27 ezer forintra.

Nagyon apró eltéréseket azonban észrevettünk a miniszterelnökön lévő ruhadarab és a megrendelhető Tommy Bahama között, például az online üzlet fenti fotóján a zseben lévő gomb mögött máshogy kanyarognak a páfrányágak, mint a kormányfő ruháján. Nagyon valószínű, hogy ezt a minimális eltérést az okozza, hogy a kormányfőn lévő ing nagyobb méretű, mint ami a hirdetésben van, de persze arra is van némi esély, hogy egy nagyon profi hamisítványról van szó, amit sokkal olcsóbban szerzett be a miniszterelnök.

A Tommy Bahama a divatszakértőnk, Virág Zsófi számára ismeretlen brand, de rövid keresés után számára is kiderült, hogy egy amerikai strandmárka, aminek inspirációja az volt, hogy a márka viselője soha ne akarjon hazamenni a strandról. „Az elmúlt években a hipszterkultúrában eleinte ironikusan viselt, majd széles körben népszerűvé vált trópusi, hawaii mintás, bő szabású rövidujjú ingek egy jellemző darabja. Egy igazi vakációkompatibilis szett, amiben egy miniszterelnök is lelazulhat a nyaralásán. Tehát ezzel semmi baj nincs, viszont érdemes lenne a nyaralásra is magával vinnie a szabóját (akivel szemben vannak azért fenntartásaink), vagy legalább felkeresnie egy helyi varrónőt, aki rövidebbre alakítja azt úgy 15 centivel, ami máris sokat tud segíteni a lookon. Ez ugyanis egy magas férfira tervezett ing, aminek az XL vagy XXL-es méretű darabjait 180-190 centiméter magas férfiakra szánták, ennél viszont Orbán Viktor 15-20 centivel alacsonyabb, így pedig az ing hosszúsága is jóval hosszabb a kelleténél. Az lenne az optimális, ha a nadrág sliccének közepéig érne az inghossz, és a hosszú ingujj is optikailag megrövidíti a miniszterelnök karját.”

Orbán Viktor nyári szettjei többször témát adtak már a sajtónak, 2020 júliusában például szalmakalapban, napszemüvegben posztolt Tiborcz István birtokáról, onnan mondta ki a jelszót: több Balaton, kevesebb Brüsszel. 2017-ben egy szemkápráztatóan zöld ingben jelent meg Tusványoson. A miniszterelnök öltönynadrágját pedig itt elemeztük divatszakértőnk, Virág Zsófi segítségével.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!