Már Timothée Chalamet is Budapesten van

2022. július 28. – 08:17

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Timothée Chalamet és Apu. A macesz gombóc szeretete, a kék sapkák és a Dűne fűszere is összeköti őket” – ezzel a felirattal került ki a Budapest VIII. kerületében található Rosenstein Vendéglő Facebook-oldalára egy fotó a tulajdonosról, Rosenstein Tiborról és a Dűne színészéről.

Chalamet a Dűne más színészeivel és stábjával azért van Magyarországon, mert júliustól itt is forgatnak a következő részhez, így aztán akinek szerencséje van, vagy nagyon kitartó, össze is futhat néhányukkal Budapesten.

A 2021-ben bemutatott első részt is Magyarországon forgatták.

A Dűne cselekménye nagyjából a könyv felénél maradt abba, sokáig kérdés volt, hogy Denis Villeneuve rendező elkészítheti-e a folytatást, de végül zöld utat kapott a stúdiótól. Warner Bros. a folytatás bemutatóját 2023. október 20-ról 2023. november 17-re tolta.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az eredeti szereplők mellett – Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Zendaya, Javier Bardem és Josh Brolin – új szereplőket is bejelentettek: Léa Seydoux Lady Margot szerepében, Florence Pugh, Christopher Walken és Austin Butler csatlakozik.

A Dűne első részének tavaly komoly kritikai és közönségsikere volt: a filmet tíz Oscar-díjra jelölték, amiből hatot meg is nyert. Magyar érintettség is volt az Oscar-díjak közt: Sipos Zsuzsanna is nyert a legjobb production design kategóriában a kollégájával, Patrice Vermette-tel.

Az első részről írt kritikánkat itt lehet elolvasni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!