Júliustól Budapesten forgatják a Dűne következő részét

2022. július 4. – 14:50

Másolás

Vágólapra másolva

A Dűne-produkció forgatásának kezdeti szakasza jelenleg Olaszországban zajlik, de július 21-től Budapestre érkezik a produkció – írja a Deadline.

Jelenleg az olaszországi, Veneto tartományban található Altivole-ban dolgozik a stáb egy része, július második felében azonban az egész produkció, a szereplők nagy részével Budapesten folytatja a munkát. A 2021-ben bemutatott első részt is Magyarországon forgatták.

A Dűne cselekménye nagyjából a könyv felénél maradt abba, sokáig kérdés volt, hogy Denis Villeneuve rendező elkészítheti-e a folytatást, de végül zöld utat kapott a stúdiótól.

Warner Bros. az előző héten a folytatás bemutatóját 2023. október 20-ról 2023. november 17-re tolta.

Ahogy arról korábban beszámoltunk az eredeti szereplők mellett – Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Zendaya, Javier Bardem és Josh Brolin – új szereplőket is bejelentettek: Léa Seydoux Lady Margot szerepében, Florence Pugh, Christopher Walken és Austin Butler csatlakozik.

A Dűne első részének tavaly komoly kritikai és közönségsikere volt: a filmet tíz Oscar-díjra jelölték, amiből hatot meg is nyert. Magyar érintettség is volt az Oscar-díjak közt: Sipos Zsuzsanna is nyert a legjobb production design kategóriában a kollégájával, Patrice Vermette-tel.

Az első részről írt kritikánkat itt lehet elolvasni.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!