Léa Seydoux is bekerült a Dűne második részébe

2022. június 22. – 10:05

Léa Seydoux is bekerült a Dűne második részébe
Seydoux idén a cannes-i filmfesztiválon – Fotó: Marc Piasecki / FilmMagic / Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb színészt választottak ki a Dűne második részére, ráadásul egy apró szerepre: Léa Seydoux (Feleségem története, Nincs idő meghalni) fogja alakítani Margot Fenringet, a Bene Gesserit tagját, akinek fontosabb szerepe csak a regény elején és a végén van.

Regénybeli férjére, Fenring grófra még nem találták meg a színészt, de persze kérdéses, hogy egyáltalán benne lesz-e a filmben – az 1984-es változatban ugyanis egyikőjük sem bukkan fel.

Sorban castingolják a szerepeket a folytatáshoz, Christopher Walken fogja alakítani IV. Shaddamot, a Padisah Császárt, a világegyetem urát, Florence Pugh (Fehér éjszakák, Fekete Özvegy) a császár lányát, Irulant alakítja majd, Austin Butler (Elvis, Volt egyszer egy… Hollywood) pedig Feyd-Rautha, a Harkonnen-ház trónörököse lesz.

A Dűne első része 2021 egyik komolyabb kritikai és közönségsikere volt, a filmet tíz Oscar-díjra jelölték, amiből hatot meg is nyert, többek között a magyar Sipos Zsuzsanna is nyert a legjobb production design kategóriában a kollégájával, Patrice Vermette-tel együtt. A Dűne cselekménye nagyjából a könyv felénél abbamarad, sokáig kérdés volt, hogy Denis Villeneuve rendező elkészítheti-e a folytatást, de végül zöld utat kapott a stúdiótól.

A filmet idén kezdik el forgatni Magyarországon – az előző rész összes belső jelenete szintén itt forgott. A bemutató 2023 októberében lesz.

Az első részről írt kritikánkat itt lehet elolvasni.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom