Léa Seydoux is bekerült a Dűne második részébe

2022. június 22. – 10:05

Léa Seydoux is bekerült a Dűne második részébe
Seydoux idén a cannes-i filmfesztiválon – Fotó: Marc Piasecki / FilmMagic / Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb színészt választottak ki a Dűne második részére, ráadásul egy apró szerepre: Léa Seydoux (Feleségem története, Nincs idő meghalni) fogja alakítani Margot Fenringet, a Bene Gesserit tagját, akinek fontosabb szerepe csak a regény elején és a végén van.

Regénybeli férjére, Fenring grófra még nem találták meg a színészt, de persze kérdéses, hogy egyáltalán benne lesz-e a filmben – az 1984-es változatban ugyanis egyikőjük sem bukkan fel.

Sorban castingolják a szerepeket a folytatáshoz, Christopher Walken fogja alakítani IV. Shaddamot, a Padisah Császárt, a világegyetem urát, Florence Pugh (Fehér éjszakák, Fekete Özvegy) a császár lányát, Irulant alakítja majd, Austin Butler (Elvis, Volt egyszer egy… Hollywood) pedig Feyd-Rautha, a Harkonnen-ház trónörököse lesz.

A Dűne első része 2021 egyik komolyabb kritikai és közönségsikere volt, a filmet tíz Oscar-díjra jelölték, amiből hatot meg is nyert, többek között a magyar Sipos Zsuzsanna is nyert a legjobb production design kategóriában a kollégájával, Patrice Vermette-tel együtt. A Dűne cselekménye nagyjából a könyv felénél abbamarad, sokáig kérdés volt, hogy Denis Villeneuve rendező elkészítheti-e a folytatást, de végül zöld utat kapott a stúdiótól.

A filmet idén kezdik el forgatni Magyarországon – az előző rész összes belső jelenete szintén itt forgott. A bemutató 2023 októberében lesz.

Az első részről írt kritikánkat itt lehet elolvasni.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!