A Fidelitas alelnökének választották Bóka Bencét, aki 2017-ben eltüntette Simicska Orbán egy geci feliratát Veszprémben

2021. november 20. – 20:25

Másolás

Vágólapra másolva

Szombaton tartotta tisztújító kongresszusát a Fidesz ifjúsági szervezete, a Fidelitas. 2019 után ismét Illés Boglárkát választották a szervezet elnökének. Korábban Gyürk András, Szijjártó Péter, Ágh Péter és Böröcz László töltötte be ezt a tisztséget.

Illés mellé hét alelnököt választott a testület: Baczkó Norbert, Biró Marcell, Bóka Bence, Farkas Dániel, Hack Angelika Lilien, Kiss Norbert, Szabó Krisztián Szilárd kapott megbízást két évre.

Közülük Bóka Bence neve már régebbről ismert lehet.

Ő tüntette el fehér festékkel Veszprémben az „Orbán egy geci!” feliratot, amit Simicska Lajos festett fel a hirdetőoszlopaira 2017-ben.

„Ilyen obszcén kifejezéssel felírni Orbán Viktorról, a miniszterelnök úrról valamit, az botrányos” – mondta később az RTL Híradónak.

Bóka Bence beszédet mond a Fidelitas kongresszusán 2021. november 20-án – Fotó: Fidelitas Facebook-oldala
Bóka Bence beszédet mond a Fidelitas kongresszusán 2021. november 20-án – Fotó: Fidelitas Facebook-oldala

Idén januárban pedig a Hír Tv-ben egy emlékezetes riportban dicsérte a kormány döntését, amely alapján 2022-től a 25 évnél fiatalabbak teljes jövedelemadó-mentességet kapnak.

„Örülök neki, hogy ilyen kormányunk van, aki támogat minket, fiatalokat, ellenben a baloldallal, akikre mi soha sem számíthattunk, mi fiatalok, de szerintem az idősek sem”

– fogalmazott a 23 éves veszprémi férfi. A riport pikantériája az volt, hogy sem ő, sem a műsorvezető nem említette meg, hogy Bóka nem pusztán egy érintett fiatal, hanem a Fidelitas közép-dunántúli elnöke.

Bóka arról is beszélt akkor a műsorban, hogy szerinte minden fiatal életében eljön az az időpont, amikor élni szeretne a kormány adta lehetőségekkel, így ő is igénybe fogja majd venni párjával a CSOK-ot, ha eljön az ideje.

A Fidelitas korábbi alelnökei közül egyébként jó páran meghatározó szerepet töltenek be a mai politikában. Rogán Antal, Szijjártó Péter, Nyitrai Zsolt, Fürjes Balázs és Cser-Palkovics András politikai karrierje is itt kezdődött.

A Fidelitas vasárnapi rendezvényére a Telex is regisztrált előzetesen, ám kollégánkat nem engedték be a rendezvényre.

Kósa Lajos a kongresszuson egyebek mellett azt mondta: meg kell nézni a Fidelitas akcióit, mert mindennél jobban elárulják hogy mi rejlik a jövő generációban. A Fidesz alelnöke szerint a párt ifjsúági szervezete akkor is képes lesz Magyarország hajóját kormányozni, „ha mi már régen ücsörgünk augusztus végén a diófa alatt, és nosztalgiázunk arról, hogy annak idején hogy is volt.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!