Megdőlt a puhány pestiek és életerős vidékiek mítosza

2021. november 1. – 07:07

Megdőlt a puhány pestiek és életerős vidékiek mítosza
Illusztráció: Grafitember

Másolás

Vágólapra másolva

Megbotránkoztató, elgondolkodtató, figyelemreméltó, megható, szarkasztikus, vicces, botrányos – hétről hétre számos emlékezetes mondat hangzik el közszereplők szájából, jelenik meg munkatársaink tollából. Ezekből válogatunk minden hétvégén: ez itt a 7per7, a mögöttünk hagyott hét legemlékezetesebb hét idézete a Telexen.

  1. A Szent Koronáról szóló áltudományos elméletek szerint a koronát a Habsburgok meghamisították, ami elég nagy baj, hiszen az ép korona egy asztrális programot futtató rádió, ami Szűz Máriától származó védőenergiákat sugároz a nemzet felé.
  2. Szóval ha valaki azzal jön, hogy haha, mekkora lúzer vagy, amiért vaníliafagyit eszel, hiszen biztos a hód seggével ízesítették, akkor gondolj arra, hogy bárcsak így lett volna.
  3. Megdőlt a puhány pestiek és életerős vidékiek mítosza.
  4. És ahogy a zombifilmek halottjai is elrohadt arccal, elmállott végtagokkal szoktak kibújni a sírból, úgy a középkor alakjainak és eszméinek politikai célokra történő megidézése is igen csúf, jobb esetben csak nevetséges, rosszabb esetben viszont ijesztő eredményekre vezet.
  5. A Post Mortem így elfuserált, vidéki Magyarországba oltott múlt századi X-akták-rész lett: (az ifjú) Mulder és (a még ifjabb) Scully kinyomozták a nagy, ijesztő misztikus fenyegetést, nem tudunk meg semmiről semmit, majd továbbállnak.
  6. Ha legalább egy rohadt kamránk lenne!
  7. A karfiolból se rizs, se véres, szaftos steak, se nyúlós-roppanós, buborékos pizzatészta nem lesz.
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!