Elon Musk megosztott egy képet a kutyájáról, erre egy újabb bitcoinparódia árfolyama lőtt ki

2021. október 6. – 10:52

Másolás

Vágólapra másolva

Már megszokhattuk, hogy ha Elon Musk tweetel valamit, akkor általában egy kriptovaluta árfolyama elszabadul. Így volt ez 2019-ben, amikor a bitcoinparódiának indult dogecoint a kedvencének nevezte, és pár tweettel elintézte, hogy tényleg el is szálljon az árfolyama. Most egészen hasonló dolog történt a Shiba Inu nevű kriptovalutával, aminek árfolyama az elmúlt napokban 216 százalékot emelkedett, részben Musk kutyájának köszönhetően.

A SpaceX és a Tesla alapítója, mellékesen a világ második leggazdagabb embere múlt vasárnap osztott meg egy képet a siba inu fajtájú kutyájáról, Flokiról, amint egy Tesla tetején ül. Musk már júniusban beharangozta, hogy lesz egy siba inu fajtájú kutyája, akit Flokinak fog hívni, néhány hete pedig arról is beszámolt, hogy megérkezett hozzá az új házi kedvence.

Musk tweetje után a kriptofanatikusok valósággal megőrültek a japán vadászkutya köré épülő újabb mémkriptovaluáért, ami hozzájárult az óriási fellendüléshez. A Bloomberg beszámolója szerint a Shiba Inu kriptovaluta piaci kapitalizációja, vagyis nagyjából a tőzsdei értéke átlépte a 10 milliárd dollárt, szerdán az árfolyama 0,000024 dolláros csúcsot ért el. A Shiba Inut egy Ryoshi névre hallgató, ismeretlen japán személy alapította 2020-ban. A legismertebb mémkripotvaluta, a dogecoin mintájára készült.

De nemcsak a Shiba Inu, hanem más mémkriptovaluták, mint például a Husky és a Shiba Cash árfolyama is jelentősen emelkedett az elmúlt időszakban. A dogecoin árfolyama kedden a 0,2484 dollárt is elérte, a piaci kapitalizációt tekintve pedig visszaszerezte a kilencedik helyet a kriptovaluták között. A szintén a siba inu kutyafaj által ihletett dogecoin-jelenségről ebben a cikkben írtunk részletesen.

Piaci szakértők a nagy fellendülések oka, hogy a kriptopiac még mindig csak kialakulóban van, és a Muskhoz hasonló figurák ezért lehetnek ekkora hatással az árfolyamokra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!