Ronaldo nyomán Gyurcsány is vízre cserélte a narancslevét

2021. június 18. – 08:35

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nehéz péntekjük lehet a narancsleveseknek: Gyurcsány Ferenc magát Cristiano Ronaldónak érezve félrelökte az asztaláról a narancslevet, majd hozzáfűzte, hogy „igyatok inkább vizet”. Arról egyelőre még nincsenek adatok, a DK-elnök akciója miatt mennyivel esett vissza a narancslevek piaci értéke.

A jelenséget a portugál csatár kezdte kedden, amikor a magyarok elleni meccsük előtt tartott sajtótájékoztatón látványosan elrakta maga elől az oda kikészített Coca-Cola-palackokat, és arra szólított fel, hogy igyunk vizet. Az akciója hatását valószínűleg ő maga sem mérte fel, de az Eb egyik főszponzorának is számító üdítőital-gyártó megérezhette a palacktologatást, legalábbis az első hírek szerint négymilliárd dollárral esett be a cég piaci értéke, a részvényeinek értéke 1,6 százalékkal csökkent, bár előfordulhat, hogy nincs ok-okozati összefüggés a két esemény között.

A hétfői jelenetet még hasonlók követték, a francia Paul Pogba egy alkoholmentes sört takarított el maga elől, majd szerdán az olasz válogatott új sztárja, Locatelli ment neki a kólának. Mindezzel arra is rávilágítottak, hogy az UEFA legalább olyan gyermeteg a termékelhelyezésekben, mint a vadkapitalista időszakban a magyar filmek és sorozatok.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!