Koncz Zsuzsa előkeresett egy koncertfelvételt Karikó Katalinnak

2021. május 25. – 16:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Karikó Katalinnak kerestem elő ezt a felvételt. Neki küldöm tisztelettel és szeretettel, és persze mindenki másnak, aki kedveli ezt a duettet Zoránnal”

– írta a Facebookon Koncz Zsuzsa, Kossuth-díjas előadóművész, aki közel hatvanéves pályafutása során a magyar beat-, pop- és rockzene egyik meghatározó egyénisége lett.

A poszt alatt kommentelők között pedig megjelent Karikó Katalin is, aki azt írta: „Nagyon szépen köszönöm kedves Zsuzsa. Csodálatosak vagytok, mint mindig. A meghatottságtól potyognak a könnyeim.”

Május 22-én megírtuk, hogy Karikó Katalint fenyegetéssel beszervezte a szocialista állambiztonság, de egyetlen jelentést sem adott. A cikkünkben úgy fogalmaztunk: Karikó nem volt ügynök: a világhírű magyar kutató a Telexnek mondta el, miért írta alá a beszervezési nyilatkozatot, és hogy soha nem jelentett senkiről. „Tudtam, hogy működik a rendszer, féltem, ezért aláírtam. De semmilyen írásos jelentést nem adtam, senkinek nem ártottam” – mondta lapunknak.

Május 25-én Ungváry Krisztián történész „Egy társadalmi gyógyítás lehetőségei” címmel írt véleménycikket a Telexre, melyben egyebek mellett annak adott hangot, hogy Karikó ügye jó példa arra, hogy az ügynökügyekben nem az az igazán érdekes, ami régen történt, hanem az, hogy mit mond róla az érintett, és mit a politika.

Karikó Katalin most valószínűleg a világ legismertebb élő magyar tudósa, a kisújszállási születésű biokémikusnak, aki a nyolcvanas évek óta Amerikában él, kulcsszerepe volt az új típusú, mRNS-alapú oltások kifejlesztésében,

hozzájárulva ezzel megszámlálhatatlanul sok ember életének megóvásához világszerte.

A BioNTech alelnökének eredményein alapszik a Pfizer és a Moderna vakcinája, neve a Nobel-díj esélyesei között is megjelenik. A Karikó Katalinnal készült korábbi interjúnkat itt olvashatják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!