Ha csak kíváncsiságból állt sorba, otthon is maradhat: neten követheti, épp hányan vannak az IKEA-ban

2021. április 12. – 22:01

Másolás

Vágólapra másolva

A koronavírus-járvány miatti lezárások rengeteg kisebb és nagyobb üzletet is érintenek, sokukat sajnos húsbavágóan. Mégis talán az IKEA vált leginkább a járványszigor változásának lakmuszpapírjává: ha jön a szigorítás, biztos, hogy végeláthatatlan sorokban fognak kígyózni az emberek a bejárata előtt, hiába figyelmeztet erre előre maga az áruház is.

Múlt pénteken, a március 8-tól élő korlátozások lazítása után, az IKEA is újra kinyitotta a kapuit, de mivel ezt a kormány által bevezetett négyzetméter-alapú korlátozás szerint tehette meg, az áruházaiban is számolni kell, épp hányan lófrálnak Fraktával, hogy Utrustát, Ofrastot, Ryetet vagy Alkalisket pakoljanak bele.

Az IKEA-nál a jelek szerint úgy érezték, hogy lehet találni hatékonyabb megoldást is a létszámkorlát monitorozására, mint a celluxszal felragasztott A4-es papíron filccel átírt szám, úgyhogy a honlapjukon elindítottak egy számlálót: ide kattintva valós időben, percenként frissülő adatok alapján követhetjük, hogy melyik áruházban épp hányan vannak, mennyi a maximális létszám, és hány szabad hely van még – utóbbit színkóddal is jelzik, hogy ha valakinek nincs türelme leolvasni a számot, már rápillantva is el tudja dönteni, érdemes-e autóba pattanni. Hiába, mindig a szükséghelyzet szüli a legfontosabb innovációkat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!