Kajdi Csaba: Figyelmeztetett a TV2, hogy ne fogalmazzak ennyire erősen az Instán

2024. március 19. – 19:21

Másolás

Vágólapra másolva

Kajdi Csaba influenszer, a Visage Modellügynökség vezetője volt a Most jövök legújabb adásának vendége. A közel 80 perces videóinterjúból ebben a cikkben néhány idézetet szöveges formában is kiemeltünk.

„Én azt gondolom, hogy valamilyen társadalmi szerepvállalás kötelessége lenne mindenkinek. Az, hogy Ördög Nóra kiírja, hogy ő mindenféle politikától mentesen, senkinek a pártjára nem szeretne állni, de milyen fontosak a gyerekek... Szerintem Ördög Nórának legyen véleménye. Ő egy nagyon meghatározó, profi médiaszemélyiség. Legyen véleménye, álljon ki a gyerekekért!”

Kajdi ezzel arra utalt arra, hogy Ördög Nóra az influenszertüntetés előtt posztolt arról, hogy sokan keresik, szólaljon meg, és ő egyébként a gyerekek mellett van, viszont ezt a kérdést szerinte mélyen átitatja a politika, ő pedig ettől eddig is és ezután is távol szeretné tartani magát. Kajdi egyébként a demonstráció egyik támogatója volt.

A modellügynök-influenszer Kajdi megjegyezte, hogy a szintén a TV2-nél dolgozó Till Attila ott volt a tüntetésen, sőt, annak támogatója is volt. Arra a kérdésre, hogy szerinte mi a különbség Ördög Nóra és Till Attila között, Kajdi azt mondta:

„Szerintem az a különbség, hogy Tillának van az a pont, amikor azt mondja, hogy nem hallgatok. Hiába a munkám, az állásom, a TV2, hiába rizikózom azt, hogy esetleg elveszítem a melómat, ő azt mondta, hogy itt szeretne állást foglalni. Ő egy bátor, tanult, művelt ember.”

Lekvár Lölőnek

Kajdi szerint a társadalmat áthatja egy félelem, de ezt is meg kell érteni. Rá is hatással van, de neki lehet, hogy nagyobb a mozgástere az átlaghoz képest. „Az influenszermegkeresésekben és a modellügynökség életében nem érzem, a médiában viszont érzem” – mondta arról, hogy hátrányosan érinti, hogy elmondja a véleményét közéleti kérdésekben is.

Cyla elmesélte, hogy 2020-ban a Nicsak, ki vagyok? – A rejtélyek színpada című műsorban szerepelt a TV2-n, „ennek két évadát elvállaltam annak reményében, hogy létrejöjjön egy modellműsor, amire fölkértek. Dolgoztunk is egy szinopszison, aztán végül tavaly a TV2 megvette az új műsorukat, én pedig nem kerültem bele. Hát, nyilván nem kellett volna Lölőnek lekvárt vinni a hajóra. Valószínűleg ez ezért történt.”

Nem tudja a pontos okokat, hogy miért hagyják ki az idén induló Next Top Model Hungary című műsorból, mert sem a vezérigazgató, akivel jóban volt, sem a programigazgató nem vette fel többé a telefont, és nem válaszolt az sms-re. Eközben viszont „olyan zsűrit választottak, ami kompatibilis a rendszerrel, a NER-fotóstól a köztársasági elnök tanácsadójáig mindenki”.

„Én erre mondom azt, hogy ha valaki ebben a rendszerben akar élni, és sikeres akar lenni, akkor ez egy gazdasági hallgatás: nincsenek politikai elvei, minden változik, ki fog derülni, hogy hát én sosem értettem ezzel egyet.” Kajdi ezzel arra utalt, hogy szerinte ha egyszer vége lesz a NER-nek, akkor majd megjelennek azok a szereplők, akik most nem szólaltak meg nyilvánosan, de majd el fogják mondani, hogy „nagyon sokat szenvedtünk, de most itt el merem mondani, hogy... és akkor jön majd valami óriás kamu”.

Profizmus helyett hűség

Saját szerepvállalásáról azt mondta, hogy neki is dilemmát okozott, hogy elmenjen a TV2-be szerepelni, viszont, mint mondta, az volt a célja, hogy összejöjjön egy jó modellfelfedező műsor, ami a szakmájára is pozitív hatással lehet. Nem bánja, hogy végül így alakult, és kihagyták belőle, viszont azt mondta, hogy ma is elmenne a műsorba, függetlenül attól, hogy egyébként milyen propaganda megy a csatornán. Állítása szerint nem a pénz miatt, hanem szakmai okokból.

De hozzátette, jogosak voltak azok a kommentek, amelyek az ő hitelességét firtatták, miután szerepelt TV2-n.

„Ettől függetlenül én nem voltam hajlandó változtatni a véleményemen. Az, amit én gondoltam egy helyzetről Magyarországon, azt ugyanúgy elmondtam, és úgy voltam vele, hogy ha ez nem jó a TV2-nek, akkor nem kell ott ülnöm. Kaptam is figyelmeztetést egyébként.”

Az eset három éve történt, Kajdi szerint azt mondták a tévétől, hogy „jó lenne, ha nem ilyen erősen fogalmaznék az Insta-sztorijaimban”.

Úgy látja, az elmúlt tíz évben az hat át mindent, hogy „nem a profizmus számít, hanem a hűség. Hogy te lojális legyél azzal a rendszerrel, amiben élsz.”

Gazsulálnak, dörgölőznek

Arra a kérdésre, hogy vannak-e NER-es barátai, azt mondta, hogy nincsenek, és ha lennének, akkor biztos másképp élne, például St. Moritzban síelgetne.

„Lehet, rosszul látom, de a NER-es emberek olyan messziről jönnek, hogy annyi komplexus van bennük, hogy ettől rengeteg az arrogancia, ami beléjük szorul. Nagyon nehezen tudsz kapcsolódni olyan emberekhez, akik mindenre arrogánsan válaszolnak (...) Ez az ostoba, primitív arrogancia, ezzel nem tudok mit kezdeni. Nem is látom magam, ahogy ülök köztük, és a Nézését meg a járását hallgatva kvaterkázok valamelyik budai étteremben.”

Szerinte rengeteg celeb van, aki így vagy úgy, de „próbál ehhez az egész NER-csapathoz tartozni”.

„Úgy képzelem el, hogy a 90-es években voltak ilyen maffiabandák, és lejártak a Leroyba meg ide-oda, és mindenki próbált haverkodni félelemből. Hátha engem nem bántanak, ha én itt jó fej vagyok, és itt gazsulálok nekik. Na, ez pont ilyen lehet most. A Győzike meg még a nem tudom én kik gazsulálnak és próbálnak odadörgölőzni, valószínűleg ez ilyen”, a NER-esek pedig „nagyon élvezik, hogy ők azok, akikhez bármennyire is próbálnak közeledni. Én nem érzem ennek fontosságát.”

A videóban többször is említett, végül Kajdi nélkül elinduló Next Top Model Hungary első adása néhány napja debütált a TV2-n, a műsorról kritikát is írtunk.

Kéthetente keddenként jelennek meg a Most jövök új részei. Az adások a Telex Spotify-, Apple- és Google Podcast-csatornáin is elérhetők, iratkozzatok fel!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!